Κρήτη: Άσκηση της Αντιτρομοκρατικής για το Ισλαμικό Κράτος

Κρήτη: Άσκηση της Αντιτρομοκρατικής για το Ισλαμικό Κράτος
Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για τη διενέργεια της μεγαλύτερης αντιτρομοκρατικής άσκησης που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την άσκηση με τον κωδικό όνομα «Jackal Stone», η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στην Κρήτη την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, το βασικό σενάριο είναι η πειρατεία από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες.

Η άσκηση διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (US Special Operations Command Europe - SOCEUR).

Επί της ουσίας, πρόκειται για άσκηση που πραγματοποιεί συστηματικά η SOCEUR στην Ευρώπη και εφέτος έχει συμφωνηθεί να διεξαχθεί στην Κρήτη, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άσκηση θα γίνει σε δύο φάσεις: η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά και η δεύτερη στο Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται πως η πραγματοποίηση της άσκησης «Jackal Stone» στην Ελλάδα συμφωνήθηκε πριν από αρκετούς μήνες και οι λεπτομέρειές της καθορίστηκαν σε «κλειστές» συναντήσεις αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Σε ορισμένες από αυτές το παρών φέρεται να έδωσε ο διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ., ταξίαρχος Πέτρος Τζεφέρης, στον οποίο -κατά πληροφορίες- ανετέθη το τεχνικό σκέλος της άσκησης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 11:55