Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί (15/12) στις Αρχές του Ηρακλείου Κρήτης καθώς ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα, πολύ κοντά στο Κακό Όρος.

Στο μονοκινητήριο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα τα οποία κρατήθηκαν για αρκετή ώρα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους μέσα στο νερό. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, οι επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν ένας 26χρονος από την Ινδονησία και ένας 68χρονος από τη Νότια Αφρική. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει το λιμενικό σώμα και δύτες της 3ης ΕΜΑΚ, προκειμένου να περισυλλέξουν τους δύο επιβαίνοντες, όπως επίσης η πυροσβεστική και η αστυνομία στην ξηρά για τα περαιτέρω. 

Οι δύτες αρχικά εντόπισαν σώο τον 26χρονο άνδρα και στη συνέχεια τον βοήθησαν να ανέβει στο παραπλέον σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που τον μετέφερε στην ξηρά.

Παράλληλα, συνεχίζονταν οι έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί έγκαιρα και να διασωθεί ο δεύτερος άνδρας που επέβαινε στο αεροσκάφος, το οποίο λίγο μετά την πτώση του στη θάλασσα, βυθίστηκε. 

Λίγη ώρα αργότερα, από τους διασώστες εντοπίστηκε από το σκάφος του λιμενικού χωρίς τις αισθήσεις του και ο 68χρονος άνδρας που επέβαινε στο αεροσκάφος, ο οποίος μεταφέρθηκε με το σκάφος του Λιμενικού στην ξηρά. Επί τόπου οι διασώστες του ΕΚΑΒ του έκαναν ΚΑΡΠΑ για να τον επαναφέρουν στη ζωή, ενώ τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ωστόσο παρά την μάχη που έδωσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή, ο 68χρονος τελικά δεν τα κατάφερε.

Πάνω από την περιοχή επιχείρησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, συνδράμοντας στον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο επιβαινόντων στο βυθισθέν μονοκινητήριο, το οποίο έχει ξένο νηολόγιο και διερχόταν πάνω από το Ηράκλειο, πριν καταπέσει για άγνωστη αιτία.

Όπως ανέφερε ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου μόλις απογειώθηκε από τον αεροδιάδρομο του «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ είχε ως προορισμό την Αίγυπτο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης