Απαγωγή Παναγόπουλου: Ξανά στη φυλακή ο Απόστολος Πετράκης - «Ή θα με βγάλουν άμεσα, ή θα με βγάλουν νεκρό»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Μαΐου 2021, 23:21
Απαγωγή Παναγόπουλου: Ξανά στη φυλακή ο Απόστολος Πετράκης - «Ή θα με βγάλουν άμεσα, ή θα με βγάλουν νεκρό»

Στη φυλακή για 6,5 ακόμα χρόνια επέστρεψε τη Μεγάλη Πέμπτη, ο Απόστολος Πετράκης. Μιλώντας στην Ευτυχία Πενταράκη και το zarpanews.gr, ο “σκληρός Κρητικός” ο οποίος εξέτισε ποινή φυλάκισης για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στις φυλακές στα Χανιά και όπως ανέφερε, συνελήφθη για παραβίαση περιοριστικών όρων της αναστολής του.

“Την Μεγάλη Πέμπτη συνελήφθην με την αιτιολογία ότι έχω παραβιάσει τους όρους ότι μετακόμισα μόνιμα στην Δράμα χωρίς να το δηλώσω”. Όπως υποστηρίζει, δεν μετακόμισε ποτέ μόνιμα στη Δράμα. “Πάντα στο Ρέθυμνο ήταν το σπίτι μου. Ταξίδευα στη Δράμα για επαγγελματικούς λόγους είναι γνωστό παντού ότι είχα ενασχόληση με την Δόξα Δράμας δεν έχω κρύψει κάτι.”

“Τον Οκτώβριο ήρθα σε επαφή με κρούσματα κορωνοϊού. Μόνος μου θεώρησα πως πρέπει να ενημερώσω. Ενημέρωσα την αστυνομία στο Ρέθυμνο και μου είπαν να δώσω το παρών στην Δράμα, έτσι και έπραξα. Αργότερα νόσησα και εγώ με κορωνοϊό και όταν τέλειωσε η καραντίνα επέστρεψα στο Ρέθυμνο και προσκόμισα τα στοιχεία ότι κόλλησα.

Από εκεί και πέρα δεν έχω παραβιάσει κανένα όρο. Δεν είχα απαγόρευση να κυκλοφορώ στην ελληνική επικράτεια, μόνο η έξοδος από την χώρα δεν επιτρεπόταν.”

Όσον αφορά τα χρόνια φυλάκισής του, ο Απόστολος Πετράκης δήλωσε: “Εξέτισα περισσότερη φυλακή από ότι προβλεπόταν βάση της απόφασης της δικαιοσύνης.

Η πρωτόδικη καταδίκη μου ήταν στα 25 έτη και στο Εφετείο κατέβηκε στα 20. Δυστυχώς όμως καθυστέρησε να τελειώσει και ήδη είχα μείνει ενάμιση χρόνο παραπάνω. Δεν βγήκα χαριστικά με καμία διάταξη Παρασκευόπουλου. Δεν μου χάρισε κανείς τίποτα.”

Θέλω να θυμίσω πως εγώ παρουσιάστηκα μόνος μου στην δικαιοσύνη με σίγουρη καταδίκη στο δικαστήριο, και είπα είναι δίκαιο να μπω στην φυλακή, είναι δίκαιο τιμωρηθώ για αυτό.

Έκατσα 8 χρόνια στη φυλακή και δεν τιμωρήθηκα ποτέ πειθαρχικά. Πήρα 20 άδειες και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζούσα ελεύθερος στην αγροτική φυλακή Χανίων. Δεν παραβίασα τίποτα. Στα 4 χρόνια της αποφυλάκισής μου κοντά ήμουν τύπος και υπογραμμός, εντάχθηκα στην κοινωνία απόλυτα, έδειξα ότι είμαι υπεύθυνος πολίτης, έκανα και το εμβόλιο για να συμμορφώνομαι με τους κανόνες της κοινωνίας, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό. Αποφασίστηκε να πάω ακόμη 6μιση χρόνια φυλακή!”

“Ή θα με βγάλουν άμεσα, ή θα με βγάλουν νεκρό”

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Απόστολος Πετράκης σταμάτησε να δέχεται οποιαδήποτε μορφή φαγητού και υγρού. “Κάνω λευκή απεργία διότι δεν μπορώ να το διανοηθώ αυτό που μου συμβαίνει” είπε χαρακτηριστικά.

“Με έχουν καταστρέψει ηθικά, ψυχολογικά, τα πάντα έχουν καταστρέψει. Η μόνη μου ελπίδα είναι να γίνει έφεση από την εισαγγελέα εφετών Χανίων.”

Τέλος, ο κ. Πετράκης τόνισε πως ο εισαγγελέας Χανίων, Γιώργος Πατεράκης, στην εισαγγελική πρότασή του προς το συμβούλιο πρωτοδικών Χανίων, είχε πει να αφεθεί ελεύθερος γιατί δεν παραβίασε κανέναν όρο της αναστολής του.

Στο zarpanews.gr μίλησε και ο δικηγόρος του Γιώργου Πετράκη, Νίκος Κοτζαμπασάκης, ο οποίος προανήγγειλε προσφυγές κατά της απόφασης αυτής:

“Ουδέποτε παραβίασε τους όρους ο πελάτης μου. Δεν σταμάτησε να εμφανίζεται ενώπιον των Αρχών, όπως είχε υποχρέωση, και ουδέποτε άλλαξε κατοικία. Πρόκειται για μια άδικη και ιδιαίτερα σκληρή απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χανίων και μάλιστα παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης αυτής και θα την αντιπαλέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.”

Πηγή: zarpanews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, 04:47