Η πληροφορία έλεγε ότι από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου στη συγκεκριμένη περιοχή του Βόλου η διακίνηση ναρκωτικών δεν σταματούσε λεπτό. Ο ένας χρήστης έφευγε, ο άλλος ερχόταν. Αστυνομικοί της Ασφάλειας ακροβολίστηκαν στη Νεάπολη Βόλου και παρακολουθούσαν τις κινήσεις. Πολύ γρήγορα κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με… κέντρο διερχόμενων τοξικομανών. Οι έμποροι φρόντιζαν να καλύπτουν τις ανάγκες τους χωρίς καμιά διακοπή.    

Στήθηκε επιχείρηση και οι αστυνομικοί, εκτός από τις έρευνες στα σπίτια, είχαν δει ότι πολλές φορές οι νεαροί πήγαιναν σε κοντινή απόσταση, από όπου έπαιρναν τα ναρκωτικά. Πολύτιμη βοήθεια για να ξετρυπώσουν τα ναρκωτικά, κρυμμένα κάτω από έναν βράχο, αποτέλεσαν και οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι. «Οι δόσεις ήταν έτοιμες προς πώληση, ζυγισμένες, χωρισμένες, περιμένοντας τον επόμενο πελάτη» λέει στο zougla.gr αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά κατασχέθηκαν «νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 50,7 γραμμαρίων, 15 ναρκωτικά δισκία, μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 0,57 γραμμαρίων, τρεις ζυγαριές, δύο κινητά τηλέφωνα, τρεις τηλεοράσεις, μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο φορητοί υπολογιστές, ένα ηχείο, ένας ενισχυτής, μία μπαταρία αυτοκινήτου και 1.950 ευρώ. «Οι ποσότητες που βρήκαμε είναι μικρές, αλλά εκτιμούμε ότι υπήρχαν και άλλες που ήδη είχαν πωληθεί σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας Βόλου. Άλλωστε, όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας, την ώρα της επιχείρησης «συνελήφθη ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός να έχουν προμηθευτεί από μέλη της εν λόγω ομάδας μικροποσότητες ηρωίνης, βάρους -0,96- και -1,91- γραμμαρίων αντίστοιχα, οι οποίες κατασχέθηκαν». 

Όμως η έρευνα των αστυνομικών δεν σταμάτησε εκεί… Σε βάρος ενός εκ των μελών της ομάδας αλλά και ενός ακόμα ατόμου που αναζητείται σχηματίστηκε μία επιπλέον δικογραφία με την κατηγορία της «αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος». Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν κλέψει μια μοτοσικλέτα με την οποία πήγαν σε κατάστημα της πόλης του Βόλου και το διέρρηξαν. Πήραν «70 ευρώ, δύο τηλεοράσεις και έναν φορητό υπολογιστή. Στη συνέχεια διέρρηξαν αυτοκίνητο και αφαίρεσαν ένα ηχείο και έναν ενισχυτή». Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και οι αστυνομικοί τα επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους, που δεν περίμεναν ότι θα τα έβρισκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά συνελήφθησαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας 34χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Οι συνήγοροι υπεράσπισής του, ποινικολόγοι Ιωάννης Γλύκας και Αθηνά Χαρβαλάκου-Γλύκα, μιλώντας στη zougla.gr υποστήριξαν: «Ο εντολέας μας αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Δηλώνει ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και η όποια εμπλοκή του είναι στο πλαίσιο αυτής της ιδιότητάς του». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης