Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 14:00 της Κυριακής η πολύωρη απολογία του σταθμάρχη Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης προσήλθε στον Εισαγγελέα περίπου στις 09:30 το πρωί της Κυριακής, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η απολογία του διεκόπη για λίγο λόγω ενός τεχνικού ζητήματος, ωστόσο συνεχιζόταν κανονικά μέχρι τις 18:30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διατάραξη ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή. Όπως φέρεται να είπε μετά τη σύλληψη του «κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου». 

Υπενθυμίζεται πως το πρωί του Σαββάτου ο δικηγόρος, Στέφανος Παντζαρτζίδης, είχε αποκαλύψει στη «Ζούγκλα» πως προέκυψαν νέα στοιχεία και για αυτό θα ζητούσε την αναβολή της απολογίας του σταθμάρχη μέχρι την Κυριακή. Σύμφωνα με τον ίδιο τα νέα αυτά στοιχεία αφορούν στην συνυπευθυνότητα. Σε ερώτηση της «Ζούγκλας» σχετικά με το τι είναι αυτά τα νέα στοιχεία απάντησε πως αφορούν στην συνυπευθυνότητα χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σε άλλες χθεσινές δηλώσεις του, ο συνήγορος του σταθμάρχη είπε ότι τα στοιχεία είναι καθοριστικά: «Υπήρχαν στην ανάκριση νέα στοιχεία, για τα οποία δεν είχαμε λάβει γνώση, ήταν πρόσφατα, που μας υποχρέωσαν εξαιτίας της πολύ μεγάλης σοβαρότητάς τους να ζητήσουμε νέα προθεσμία. Η ανάκριση θα ξεκινήσει αύριο. Είναι στοιχεία τα οποία είναι καθοριστικά, έπρεπε τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν και λόγω αυτών, ήταν απαραίτητη η λήψη προθεσμίας». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε πως τίθεται σε αργία ο επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος, ο άνθρωπος δηλαδή που τοποθέτησε τον σταθμάρχη στην Λάρισα.

«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας» αναφέρεται στην ανακοίνωση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης