Με click away και τα κλειστά εμπορικά κέντρα σύμφωνα με το ΦΕΚ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, 14:58
Με click away και τα κλειστά εμπορικά κέντρα σύμφωνα με το ΦΕΚ

Εκτός από τα συνοικιακά καταστήματα και τα κλειστά εμπορικά κέντρα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν από σήμερα Κυριακή, υπό προϋποθέσεις, με βάση το πολυσέλιδο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Συγκεκριμένα, μπορούν να δημιουργήσουν σταντ σε εξωτερικούς χώρους, να δέχονται παραγγελίες και να παραδίδουν προϊόντα, αρκεί να τηρούνται οι αποστάσεις. 

Με βάση το ΦΕΚ, επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κλειστού τύπου εμπορικά κέντρα και όσες λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop), μπορούν να αναπτύξουν τη διαδικασία εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away) σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο. 

Το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων επεκτείνεται έως τις 21:00 αντί 20:30. Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00. Τα καταστήματα τροφίμων έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τις Κυριακές 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, 14:58