Μετατοπίστηκε το Ληξούρι λόγω… σεισμού

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014, 11:16
Μετατοπίστηκε το Ληξούρι λόγω… σεισμού
Κατά 20 εκατοστά… μετατοπίστηκε η πόλη του Ληξουρίου από τη Χερσόνησο της Παλικής, λόγω του δεύτερου μεγάλου σεισμού που έπληξε το νησί, αλλά και του πλήθους των μετασεισμών που προκλήθηκαν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα «Νέα», το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από δορυφορικά δεδομένα τα οποία τα επεξεργάζονται Έλληνες επιστήμονες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον δορυφόρο-ραντάρ TerraSAR που περνά κάθε 11 ημέρες πάνω από την περιοχή, σε απόσταση 700 χιλιομέτρων από τη Γη.

Η συνεργασία των επιστημόνων του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ισαάκ Παρχαρίδη, και του ΟΑΣΠ είχε αποτέλεσμα: έστειλαν έγγραφο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, ζητώντας τη συνδρομή του εν λόγω δορυφόρου.

Τα ευρήματα ήταν άκρως αποκαλυπτικά, καθώς φαίνεται καθαρά ότι η παραμόρφωση του εδάφους είναι μεγαλύτερη στο κέντρο της Χερσονήσου της Παλικής. Στο Αργοστόλι η εδαφική παραμόρφωση ήταν μικρότερη, αναφέρουν τα στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι ο γερμανικός δορυφόρος θα λάβει δύο ακόμη εικόνες από την Κεφαλλονιά μέχρι τα μέσα Μαρτίου, έτσι ώστε οι επιστήμονες να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014, 14:48