Μήνυμα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στον Θεοδωρικάκο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 15:31
Μήνυμα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στον Θεοδωρικάκο

Στον «πάγο» παραμένουν εκατοντάδες αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορούν ούτε να… ονειρευτούν ότι θα προαχθούν στον ανώτερο βαθμό. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών έχει κάνει τις σχετικές προτάσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πριν από… έναν χρόνο και περιμένει μια απάντηση. Το μοναδικό που έχουν λάβει από τον κ. Θεοδωρικάκος είναι… «στρίβειν δια του αρραβώνος» δηλαδή την δέσμευση για «την επεξεργασία των προτεινομένων ρυθμίσεων από τη φυσική ηγεσία και τον τότε Γ.Γ., σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, προκειμένου να λάβουν την τελική νομική μορφή και να προχωρήσετε στις περαιτέρω δικές σας προτάσεις και ενέργειες στο επίπεδο όπου έπρεπε να γίνουν». Τι έγινε από τότε; Απολύτως τίποτα και το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο μετά τις φετινές κρίσεις καθώς δεν έγιναν ποσοτικές παρεμβάσεις στην επετηρίδα του Σώματος.  

Σε επιστολή που υπογράφει το ΔΣ της ΠΟΑΞΙΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν Αξιωματικοί καθηλωμένοι επί μια ολόκληρη δεκαετία σχεδόν στο βαθμό του Αστυνόμου Α΄. Πόσω μάλλον όταν απώλεσαν την προοπτική να προαχθούν μετά και τις πρόσφατες κρίσεις».    

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνουν ότι «η συσσωρευμένη αγανάκτηση και απογοήτευση των ανωτέρων Αξιωματικών ξεχείλισε και πλέον δεν υπάρχουν επιχειρήματα τα οποία θα μπορούσαν να αντικρύσουν την αίσθηση απαξίας από πλευράς της Πολιτείας προς αυτούς. ΔΕΝ  ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!». 

Η πρωτοβουλία ανήκει στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που φαίνεται να ενδιαφέρεται μόνο για τις επερχόμενες εκλογές και αυτό επισημαίνει και η ΠΟΑΞΙΑ λέγοντας ότι «σε λίγες  εβδομάδες η Βουλή θα κλείσει λόγω των επερχόμενων εκλογών και συνεπώς ο διαθέσιμός χρόνος είναι ελάχιστος και υπερπολύτιμος.  Η ώρα των αποφάσεων ήγγικεν και πρέπει αμελλητί να προωθήσετε προς επίλυση ένα υπερώριμο αίτημα το οποίο θα δώσει ελπίδα σε Αξιωματικούς οι οποίοι εισήλθαν στη χορεία τους  ευέλπιδες και κατήντησαν, λόγω της αβελτηρίας και της ακηδίας των προηγουμένων πολιτικών και φυσικών  ηγεσιών,  να είναι απέλπιδες. Είναι αποκλειστικά και μόνο στην απόλυτη ευχέρειά σας να σηκώσετε την ταφόπλακα που σκεπάζει τα όνειρα και την ελπίδα τους και να τους δείξετε πως η Πολιτεία νοιάζεται για αυτούς. Τολμήστε το και δώστε λύση εκεί που οι άλλοι απέτυχαν». Το ερώτημα όμως παραμένει… Η ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη «ακούει»; Και κυρίως θέλει; 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 15:38