Στην αναγκαιότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλον τον πληθυσμό αναφέρεται ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, και τονίζει ότι «η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο του Covid».

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο μητροπολίτης σημειώνει πως δεν παραβιάζονται τα ατομικά δικαιώματα, λέγοντας: «Θα πρέπει να ισχύει σε όλο τον πληθυσμό. Κάθε μέλος της κοινωνίας, εάν θέλει να μη διασπείρει τον θάνατο και την καταστροφή, πρέπει να εμβολιαστεί. Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. Μπροστά στο δίλημμα “ζωή ή θάνατος” δεν υπάρχει εάν εφαρμόζουμε το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, ο κ. Χρυσόστομος υπογραμμίζει: «Από τη στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στη ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Καθένας από εμάς πρέπει να καθορίσει τη σχέση του με τον συνάνθρωπό του».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας θεωρεί πως ο εμβολιασμός αποτελεί μέσο προστασίας της ανθρωπότητας. «Μέχρι σήμερα η στάση της επίσημης Εκκλησίας απέναντι στον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του είναι δεδομένη. Σχεδόν η πλειονότητα των μητροπολιτών στηρίζει αυτή την προσπάθεια» λέει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης