Mνημόνιο με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία υπέγραψαν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και ο αντίστοιχος Οργανισμός Gopa-Derd του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής με έδρα τη Δαμασκό της Συρίας. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο Αρχιμ. Μελέτιος Σαττάχι εξ ονόματος του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η προώθηση προγραμμάτων και δράσεων, τακτικών και εκτάκτων, αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών για την παροχή βοήθειας στη Συρία και στον Λίβανο. Οι τομείς συνεργασίας είναι η παροχή ανθρωπιστικής αρωγής σε περιοχές της δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας, η κοινωνική συνοχή, το περιβάλλον, η παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά αρχιτεκτονικής και ο πολιτισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Δήμτσας υπογράμμισε ότι η τρέχουσα συγκυρία αποτελεί την αφετηρία συνεργασίας με την Gopa-Derd που στόχο έχει τη βοήθεια προς τους ανθρώπους που υποφέρουν είτε από τα δεινά της μακρόχρονης πολεμικής συρράξεως είτε από φυσικές καταστροφές, όπως ο πρόσφατος σεισμός.

Από την πλευρά του, ο Αρχιμ. Μελέτιος Σαττάχι, , ευχαρίστησε την «Αποστολή» για την αρωγή και συνεργασία και χαρακτήρισε ως μήνυμα ελπίδας για τη Συρία και τον Λίβανο την βοήθεια της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», δημιουργώντας μία ακόμη ασπίδα προστασίας για τους εμπεριστάτους συνανθρώπους μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπογραφή του Μνημονίου έλαβε χώρα στη Δαμασκό της Συρίας εντός του πλαισίου της έκτακτης επίσκεψης της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερώνυμο τον Β’. Η Ελλαδική Αντιπροσωπεία μετέφερε σημαντική ανθρωπιστική αρωγή προς το Πατριαρχείο και τους πληθυσμούς της Συρίας με αφορμή το πρόσφατο πλήγμα του Εγκέλαδου.

Στην υπογραφή του μνημονίου παρέστη και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Κ.Κ. Ιωάννης ο Ι΄, ο οποίος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεπτό Προκαθήμενο της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιδρυτή και Πρόεδρο της «Αποστολής», και εν τω προσώπου Αυτού σύμπασα την Σεβασμία Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας καθώς και τον ευλαβή, φιλόχριστο, ομόδοξο και όμαιμο Ελληνικό Λαό για την αρωγή του προς την πολύπαθη αλλά ανθεκτική Ρωμιοσύνη της Μέσης Ανατολής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης