Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης με διπλή έρευνα τίθενται οι αποκαλύψεις για τα «έργα και τις ημέρες» του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος από καλλιτεχνικός μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου μετατράπηκε σε πρόσωπο της επικαιρότητας.

Μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας και Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Χρήστου Μπαρδάκη, διατάχθηκε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για τις οικονομικές δραστηριότητες που είχε «αναπτύξει» ο Μένιος Φουρθιώτης, αξιώνοντας μάλιστα να έχει ισχυρή αστυνομική φύλαξη για λόγους ασφαλείας. Την ίδια ώρα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδινε παραγγελία να να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση για τις αξιόποινες πράξεις που του καταμαρτυρούσε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχετικά με τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας, απόπειρας παράνομης βίας ή απόπειρα εκβίασης. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του κ. Βρούτση ότι ο Μένιος Φουρθιώτης με μπράβους εισέβαλε με απειλές, βρίζοντας και κλοτσώντας πόρτες, στο Υπουργείο Εργασίας, όπου παρέμεινε επί πέντε ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, όλα τα οικονομικά στοιχεία του Μένιου Φουρθιώτη και οι υποθέσεις του, φανερές ή… κάτω από το τραπέζι, θα εξεταστούν εξονυχιστικά προκειμένου να διαπιστωθεί το «εύρος» τους και κυρίως αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απάτης και της απόπειρας απάτης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί μάλιστα από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές τα στοιχεία που αφορούν το «φορολογικό» προφίλ του για να μπορέσει ο εισαγγελέας να τα αξιολογήσει και να τα αποτιμήσει.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις υποθέσεις που ερευνώνται είναι και αυτή που αφορά στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και τον τρόπο με τον οποίο ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να προσπάθησε να εισπράξει χρήματα.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Μένιος Φουρθιώτης εμφανίζεται ότι προσπάθησε να πάρει χρήματα από το εν λόγω πρόγραμμα δηλώνοντας ότι παίρνει μισθό 80.000 ευρώ, όταν λίγους μήνες πριν ο μισθός που δήλωνε ήταν κάτω από 1.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ σήμερα με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους εταιρειών υπό τις επωνυμίες “Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” και “Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία”, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”».

Στη διερεύνηση του φακέλου «Φουρθιώτη» έχουν ριχτεί εκτός από την Οικονομική Εισαγγελία και το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης