Σταδιακό άνοιγμα των σχολείων προτείνει η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Αθηνά Λινού και εξέφρασε την ανησυχία της για την άρση των μέτρων, καθώς όπως τόνισε δεν έχουμε ακριβή εικόνα για τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η κα Λινού αναφέρθηκε μιλώντας στο ΟPEN TV εξέφρασε τη σιγουριά ότι «ότι η πανδημία θα τελειώσει μέσα στο 2021. Το πόσο γρήγορα, εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας και από την ευχέρεια με την οποία θα αποκτήσουμε τα εμβόλια. Θα πρέπει να παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες και να εγκριθούν γρήγορα ορισμένα ακόμα έτσι ώστε να μην υπάρξει έλλειψη. Και σαν χώρα ταυτόχρονα, να είμαστε έτοιμοι διοικητικά για να εμβολιάσουμε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνοιγμα σχολείων τμηματικά

Για τα σχολεία η κα Λινού είπε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική και όρισε προεξάρχουσας σημασίας τον αερισμό των κλειστών χώρων. Μεταξύ άλλων είπε ότι, το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας είναι γερασμένο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία κι όχι με ενιαία τακτική. Θα πρέπει να ανοίξουν όσα έχουν λίγα παιδιά, όσα βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Να μεγαλώσουν τα διαλείμματα και να αερίζονται για περισσότερη ώρα οι αίθουσες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης