«Έφαγε πόρτα» στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου, 23χρονη ασθενής, το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως καταγγέλλει στο zarpanews.gr, παρότι πήγε στα ΤΕΠ με βαριά συμπτώματα (βήχα, πονοκέφαλο, μούδιασμα) και ενώ υποφέρει από άσθμα και επιληπτικές κρίσεις, αρνήθηκαν να την εξετάσουν. Δεν δέχτηκαν το αρνητικό rapid test και της είπαν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε μοριακό και να επιστρέψει την επόμενη μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο zarpanews.gr  επικοινώνησε με τον διοικητή του ιδρύματος, Γιώργο Μπέα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αυτό απαγορεύεται ρητά, πως δεν υπάρχει -και δεν θα μπορούσε να υπάρχει- καμία διάκριση για τους ασθενείς που προσέρχονται στα Επείγοντα και δεσμεύτηκε πως θα γίνει άμεση διερεύνηση του περιστατικού, εφόσον λάβει την έγγραφη καταγγελία της ασθενούς στα χέρια του.

Το περιστατικό

Η 23χρονη, όπως καταγγέλλει στο zarpanews.gr, πήγε στα ΤΕΠ το απόγευμα του Σαββάτου, με έντονο βήχα, πονοκέφαλο, μούδιασμα, ενώ πάσχει από υποκείμενα νοσήματα (άσθμα, επιληπτικές κρίσεις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην γραμματεία των ΤΕΠ ρωτήθηκε αν είναι εμβολιασμένη και απάντησε πως έχει νοσήσει, οπότε την έστειλαν να κάνει rapid, ώστε να επιστρέψει στα ΤΕΠ για να εξεταστεί.

«Στη συνέχεια, βγήκα, όπως μου υπέδειξαν, έξω από το κτήριο. Στάθηκα σε εξωτερικό χώρο έξω από την κουρτίνα και μέσα βρισκόταν μια εργαζομένη που υπέθεσα πως είναι νοσηλεύτρια. Η νοσηλεύτρια έβγαλε τον εξοπλισμό για το rapid και με ρώτησε αν είμαι εμβολιασμένη. Της απάντησα ότι έχω νοσήσει, αλλά έχουν περάσει επτά μήνες. Τότε πήρε την μπατονέτα πίσω και μου μου είπε πως επειδή έχει παρέλθει η ημερομηνία νόσησής μου, πρέπει να κάνω μοριακό, να περιμένω τα αποτελέσματα και να πάω την επόμενη μέρα να εξεταστώ», εξιστορεί η 23χρονη στο zarpanews.gr. Και προσθέτει πως η ίδια είχε υποβληθεί σε rapid test νωρίτερα την ίδια μέρα, λόγω της εργασίας της.

Παράλληλα, εξήγησε στη νοσηλεύτρια ότι έχει υποκείμενα νοσήματα, πως χρειάζεται άμεσα γιατρό, γιατί δεν μπορεί να αναπνεύσει και ότι δεν μπορεί να φύγει χωρίς να εξεταστεί.

«Εάν ήθελες να εξεταστείς, έπρεπε να είσαι εμβολιασμένη. Να έρθεις αύριο το απόγευμα να σε δει γιατρός», της απάντησε η εν λόγω εργαζόμενη, η οποία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ήταν ιδιαίτερα ερειστική και μάλιστα την ενημέρωσε ότι «από τον βήχα δεν πέθανε κανείς».

«Μετά εγώ απαίτησα η συγκεκριμένη να φύγει», τονίζει η 23χρονη. Και ακολούθησε ένταση, με αποτέλεσμα πράγματι να πάει άλλος συνάδελφος να πάρει τα στοιχεία της.

Τότε, όπως εξιστορεί, τον ρώτησε:

«Επειδή είμαι ανεμβολίαστη, δεν μπορεί να με εξετάσει ένας γιατρός με rapid και πρέπει να κάνω μοριακό; Και μου είπε: «Δεν είναι εδώ ο τομέας μου. Ήρθα επειδή έγινε μια παρεξήγηση, μου είπε η συνάδελφος, αλλά, απ’ ό,τι ξέρω, έτσι είναι».

Τελικά η κοπέλα αποχώρησε και αναγκάστηκε να αναζητήσει ιδιώτη πνευμονολόγο.

Σημειώνεται ότι καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της εκεί δεν της έγινε καμία εξέταση ούτε μακροσκοπικά ούτε εργαστηριακά, παρά την αναφερόμενη δύσπνοια και όλο το ιστορικό.

Ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη, εάν συνέβαινε κάτι στην κοπέλα; Και κυρίως ποιες θα είναι οι κυρώσεις για αυτούς που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΠ σαν το μαγαζί του μπαμπά τους; Με ποιο δικαίωμα εμποδίζεται η πρόσβαση στα Επείγοντα δημόσιου νοσοκομείου, το οποίο συντηρείται με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και ποιοι είναι αυτοί που τολμούν να κάνουν διαλογή ασθενών;

Πηγή: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης