Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στα Εξάρχεια. Η διαδήλωση είναι σε εξέλιξη. Η ένταση κυριαρχεί και τα επεισόδια έχουν αρχίσει. Στην αρχή του πρώτου video βλέπουμε έναν άνδρα των ΜΑΤ να επιχειρεί να ανοίξει μία πόρτα καταστήματος και όταν δεν τα καταφέρνει σπάει την τζαμαρία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανήκει στην ίδια διμοιρία με τον άλλο άνδρα των ΜΑΤ ο οποίος έσπασε και αυτός με την ασπίδα του μία βιτρίνα κραυγάζοντας «Είναι τρελός». (2ο video):

 

Επανερχόμαστε στο 1ο video. Παρακολουθούμε τους άνδρες των ΜΑΤ. Χρήση χημικών, κάποιο δακρυγόνο αλλά ξαφνικά εκεί έξω από το κατάστημα με στην σπασμένη βιτρίνα οι αστυνομικοί περικυκλώνουν έναν νέο άνδρα που επιχειρεί να απομακρυνθεί με ένα μηχανάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διαπληκτισμός από προφορικός καταλήγει με τους άνδρες των ΜΑΤ να ξυλοφορτώνουν τον νεαρό άνδρα. Δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μία επίθεση των κρανοφόρων αστυνομικών παρατηρούμε πώς τουλάχιστον δύο αστυνομικοί κτυπούν μία κοπέλα. Το κορίτσι έχει σωριαστεί κατά μήκος του ρείθρου. Η κοπέλα διατηρεί τις αισθήσεις της.

Υπάρχει η αίσθηση πώς βρίσκεται λίγα μέτρα αν όχι ακριβώς δίπλα από το κατάστημα με την σπασμένη βιτρίνα. Εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε  πώς η κοπέλα αυτή ήταν μεταξύ των πολιτών που προσήχθησαν. Οι  σκηνές καταδεικνύουν μία ασυνήθιστη βιαιότητα. Ακούγονται οι ανάσες και τα μουγκρητά των αστυνομικών και ο χαρακτηριστικός ήχος του χημικού που ξεχύνεται από τις  ειδικές μπουκάλες. Ακούγεται και ο ήχος των αρβυλών πάνω στο πεζοδρόμιο και την άσφαλτο.

 

Ο συνδυασμός των δύο video αποδεικνύει πώς πριν από τρείς ημέρες στα Εξάρχεια υπήρξαν στιγμές αδικαιολόγητης βίας και αγριότητας. Παρακολουθούμε κινήσεις ανδρών των ΜΑΤ να κτυπούν πολίτη που δείχνουν επαναλαμβανόμενη μανία.

Μετά από την επιμονή κάποιων ΜΜΕ και την ανάρτηση μαγνητοσκοπημένου υλικού η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη Δικαιοσύνη το video με τον άνδρα των ΜΑΤ να γκρεμίζει την τζαμαρία φωνάζοντας «είμαι τρελός». Προηγουμένως το αρχηγείο της Αστυνομίας και το αρμόδιο Υπουργείο δήλωναν πλήρη άγνοια για το γεγονός αν και από τα σπασμένα τζάμια τραυματίστηκε στο χέρι και μάλιστα στον τένοντα μία κοπέλα που ήταν στο εσωτερικό του καταστήματος (2ο video).  Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο νοσοκομείο. Παρόλα αυτά έπρεπε να περάσουν περίπου 24 ώρες ώστε η Αστυνομία να ανακοινώσει το περιστατικό με τον άνδρα των ΜΑΤ αλλά και τον τραυματισμό της κοπέλας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης