Ακόμη και τον τρόπο που θα μεταφερθεί η σορός του στην Κρήτη, είχε ρυθμίσει, στη συμβολαιογράφο ο Μίκης Θεοδωράκης η οποία τον επισκέφτηκε στο σπίτι του, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ήταν 16 Ιανουαρίου του 2020 όταν ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, δέχτηκε στην οικία του τη συμβολαιογράφο Μαρία Παπίδα, την οποία είχε καλέσει για να συντάξει την πέμπτη(!), κατά σειρά, συμβολαιογραφική πράξη δήλωση του τόπου ταφής του, στο κοιμητήριο Γαλατά Χανίων, δίπλα στους γονείς και τον αδελφό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες, την ώρα της σύνταξης της “Δήλωσης Επιλογής Τόπου Ενταφιασμού” του Μίκη Θεοδωράκη ήταν  η γραμματέας του, Ειρήνη Παρμενίδου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του, Γιώργος Αγοραστάκης, οι οποίοι ανέλαβαν ως  θεματοφύλακες την πραγματοποίηση της τελευταίας του επιθυμίας.

Σύμφωνα με την  υπ’αρ. 1.163 συμβολαιογραφική πράξη, ο τόπος ταφής θα είναι  στα Χανιά, και η μεταφορά της σορού, όπως ρητά σημειωνόταν, θα γίνει με πλοίο και όχι με άλλο μέσο. Ο μουσικοσυνθέτης είχε κανονίσει μάλιστα κάθε λεπτομέρεια, καθώς είχε μιλήσει μέχρι και με τον επικεφαλής του γραφείου τελετών που επιθυμούσε να αναλάβει όλη τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης