Ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φαίνεται πως δεν είναι ένας απλός δολοφόνος και κοινός εγκληματίας. Σίγουρα, είναι κάτι παραπάνω, αφού για την εξάρθρωση της σπείρας της μαφίας των φυλακών κινητοποιήθηκε τελικά η Αντιτρομοκρατική, κατόπιν, προφανώς, εμπλοκής της Κρατικής Ασφάλειας. Μέχρι και προ ολίγου καιρού ο Αλβανός εγκληματίας και εσώκλειστος στον Κορυδαλλό παρουσιαζόταν ως σκληρή φιγούρα κλασικού δολοφόνου.

Η μαφία των φυλακών υπό την ηγεσία του Κλοντιάν Λεκοτσάι φαίνεται επίσης πως έχει κατατρομοκρατήσει το σύνολο του νομικού κόσμου της χώραςΌμως, το γεγονός ότι ο ίδιος απείλησε τηλεφωνικά μάλιστα τον πρώην υπουργό και γνωστό ποινικολόγο Δημήτρη Τσοβόλα ενέπλεξε στην υπόθεση την Αντιτρομοκρατική, η οποία και τελικά κατάφερε να «δέσει» όλα τα στοιχεία και να εξαρθρώσει το κύκλωμα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μαφία των φυλακών υπό την ηγεσία του Κλοντιάν Λεκοτσάι φαίνεται επίσης πως έχει κατατρομοκρατήσει το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας, αφού γνωστοί ποινικολόγοι οι οποίοι στο παρελθόν έχουν αναλάβει ουκ ολίγες υποθέσεις που αφορούν σκληρούς εγκληματίες σε όλους τους τομείς του ποινικού δικαίου, αυτήν τη φορά απέφυγαν και αποφεύγουν επιμελώς να αναμειχθούν και να αναλάβουν να υπερασπιστούν νομικά τα μέλη αυτής της σπείρας.

Για το δικαστικό ρεπορτάζ η πτυχή αυτή είναι πρωτόγνωρη. Ο, δε, φόβος πασίδηλος.

Η ιστορία ξεκινά με το τηλεφώνημα του Κλοντιάν Λεκοτσάι στο γραφείο του Δημήτρη Τσοβόλα. Στην άλλη άκρη της γραμμής είναι μια συνεργάτις του δικηγόρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διάλογος είναι ο εξής:

«O κ. Δημήτρης είναι εκεί;» ρωτά ο βαρυποινίτης και η κοπέλα που έχει σηκώσει το ακουστικό απαντά:

«Όχι δεν είναι εδώ, τι θα θέλατε;»

«Να του στείλεις το μήνυμα, ότι θα του γ@@@@σω τα αγ@@@@. Είμαι ο Κλοντιάν Λεκοτσάι και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Έτσι, να του πεις πουτ@@@».

«Αυτό που άκουσες. Είμαι ο Λεκοτσάι, παίρνω από τον Κορυδαλλό…. Μου έφερε την αστυνομία, θα του γ@@@@ σω τα α@@@@τα…»

«Μα τι λέτε;»

«Του κ. Τσοβόλα, πάρτον και πες του θα σε σφάξω σαν κότα, πουτ@@@»

«Καμία αστυνομία δεν σας έφερε ο κ. Τσοβόλας»

«Και εμένα θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Καρ@@@@, τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και π@@@@δες.»

Οι αστυνομικές αρχές παρακολουθούν όλον αυτόν τον διάλογο και ενεργοποιούνται. Στις 7 Φεβρουαρίου εισβάλλουν στο γραφείο του Δημήτρη Τσοβόλα τρία μέλη της συμμορίας και ζητούν εκβιαστικά και με απειλές για τη ζωή του το ποσό που αναφέρθηκε παραπάνω, δηλαδή τα 7.000 ευρώ. Όταν όμως αντελήφθησαν ότι δεν ήταν δυνατό να έχει πρόχειρο στο γραφείο ένα τόσο μεγάλο ποσό, άρπαξαν βίαια 500 ευρώ, λέγοντας στον πρώην υπουργό ότι θα περάσουν την επομένη για να εισπράξουν 2.500 ευρώ. Οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι έξω από το γραφείο του Δημήτρη Τσοβόλα και όταν τα μέλη της συμμορίας βγήκαν από αυτό, τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω.

Στη συνέχεια και με όλα τα στοιχεία που είχαν εν τω μεταξύ συλλέξει εδώ και περίπου ενάμιση μήνα οι αστυνομικοί συνέταξαν τη δικογραφία σε βάρος των 13 εμπλεκομένων στη μαφία των φυλακών.

Η υπόθεση Μπάκο

Ως γνωστόν, η δολοφονία του Αλβανού κατάδικου Άλμπερτ Μπάκο στις φυλακές Κορυδαλλού στις 14 Ιανουαρίου συνδέθηκε άμεσα με τον Αλβανό βαρυποινίτη Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Υπάρχει και καταγεγραμμένη συνομιλία του Κλοντιάν Λεκοτσάι με τον επίσης κατάδικο Ιμπραήμ Μπραχιμάι, ο οποίος και μαχαίρωσε τον Άλμπερτ Μπάκο. Σε αυτήν τη συνομιλία ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών ακούγεται μάλιστα να επιπλήττει τον δολοφόνο του Μπάκο, διότι διέπραξε το φονικό σε κοινόχρηστο χώρο της Ε’ πτέρυγας του Κορυδαλλού κι όχι στο κελί του, όπως είχε σχεδιαστεί, με άμεση συνέπεια να καταγραφεί η σκηνή της δολοφονίας από κάμερα ασφαλείας και έτσι να «καεί» ένας 25χρονος, Έλληνας αυτήν τη φορά, συνεργός, ο οποίος προοριζόταν μετά την αποφυλάκισή του να αναλάβει την εκτέλεση συγκεκριμένων «καθηκόντων» που θα του ανέθετε η συμμορία.

Ακούγεται, λοιπόν, στη συνομιλία Λεκοτσάι – Μπραχιμάι:

«Σου είπα 100 φορές να το κάνεις μέσα στο δωμάτιό του» του είπε, για να εισπράξει την απάντηση: «Δεν γινόταν. Πώς να το έκανα μέσα στο κελί που με κοίταζε αυτός… Περίμενα να γυρίσει ο γα@@@@νος… και δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι. Βρήκα ευκαιρία εκεί στην πόρτα, μόλις γύρισε, του έδωσα μία στον σβέρκο».

Μεταγωγή των κρατουμένων της σπείρας για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως η δολοφονία του Μπάκο στη φυλακή πραγματοποιήθηκε έτσι ώστε να παρουσιαστεί μόνο αυτός ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι αστυνομικοί είναι επίσης πεπεισμένοι πως τα μέλη της μαφίας των φυλακών προσποιούνταν πως ενδιαφέρονταν για τον Άλμπερτ Μπάκο. Για του λόγου το αληθές υπάρχει κι άλλη συνομιλία, η οποία έχει καταγραφεί και εμπεριέχεται στη δικογραφία.

Η συνομιλία αυτή έχει ως εξής:

«Μπορούμε να βρούμε κάνα φράγκο να στείλουμε το πτώμα (εννοεί του Μπάκο) στην Αλβανία;»

Ο δικηγόρος τού απαντά πως θα κοιτάξει το θέμα.

 «Και εγώ θα κοιτάξω» λέει ο κακοποιός και προσθέτει: «Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε τώρα λίγο με τον Μπάκο, για να μην… ξέρεις εσύ», για να του απαντήσει ο δικηγόρος: «Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτα για αυτό».

Φύλλο και φτερό θα κάνει ο εφέτης ανακριτής κι άλλες άγνωστες υποθέσεις

Όπως προκύπτει από το δικαστικό ρεπορτάζ, ο ειδικός εφέτης ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση της μαφίας των φυλακών θα ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ αυτών είναι η ακόμη και σήμερα άγνωστη υπόθεση εκβίασης σε βάρος του πρώην υπουργού και δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, και εδώ τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά, θα διερευνηθεί και ο ρόλος άλλων δικηγόρων που είχαν συχνές επαφές και διατηρούσαν επικοινωνία με τους εμπλεκομένους στο κύκλωμα.

Για να μην υπάρξουν μάλιστα «παρατράγουδα», η Ξένη Δημητρίου, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει δώσει εντολή στους προϊσταμένους των εισαγγελιών της χώρας, σύμφωνα με την οποία οι κρατούμενοι  που μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το αρμόδιο δικαστήριο μπορούν να παραμένουν σε αυτά τα σωφρονιστικά ιδρύματα μόνο όσο η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές. Ειδάλλως, η εισαγγελέας του Α.Π. ζητεί να μετάγονται οι κρατούμενοι στις φυλακές όπου εκτίουν τις ποινές τους όταν οι δίκες διακόπτονται για διάστημα πέραν των 10 ημερών.

Είναι προφανές πως η εισαγγελική παραγγελία αφορά πρωτίστως τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διαπιστώνεται μεγάλος συνωστισμός εκατοντάδων κρατουμένων που έχουν εκκρεμείς δίκες. Πέραν του προβλήματος του υπερπληθυσμού υπάρχει και πρόβλημα ασφάλειας των ίδιων των κρατουμένων από ενέργειες των οργανωμένων κυκλωμάτων εντός φυλακής, όπου κάτω από τα μάτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και του Υπ. Δικαιοσύνης εξελίσσονται διαδικασίες «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» με τα στόματα εν δυνάμει μαρτύρων να κλείνουν βίαια.

Διαβάστε επίσης:
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης