Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το περιστατικό άγριου bullying σε βάρος 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο από συμμαθητές του.

Όπως επισήμανε η μητέρα του άτυχου παιδιού, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», ο μικρός δεν ήθελε να πάνε την Παρασκευή στην αστυνομία. Αντιθέτως, μόνη της εκείνη κίνησε τις διαδικασίες, γιατί δεν μπορούσε να αφήσει αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς αυτήν τη στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν, γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένειά μας. Το παιδί είναι στο σχολείο, έχει ακούσματα και θετικά και αρνητικά, κυρίως θετικά. Έχει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη. Οι μαθητές τού δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις, τύπου ”σιγά, και τι έπαθες”. Αυτά όμως είναι μεμονωμένα περιστατικά. Αυτήν τη στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί, που έγινε ξαφνικά, σαν έκρηξη μπροστά του. Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή, θα έλεγε ”δεν θέλω να πάμε στην αστυνομία”, ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά, όμως. Ο ίδιος έλεγε ”όχι μαμά, σε παρακαλώ”. Του είπα ”δεν υπάρχει, τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου”» είπε και πρόσθεσε:

«Δε με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές τους ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο, που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους. Ο μικρός αντιμετωπίζει την κατάσταση καλύτερα, τον υποστηρίζει φυσικά ψυχολόγος, αλλά νομίζω ότι είναι πιο δυνατός. Κάθε μέρα και καλύτερα. Το να αντιπαρέλθεις ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο και ότι ενδεχομένως από μια τέτοια ενέργεια μπορεί και να περιθωριοποιηθείς, θέλει πραγματικά πολλά κότσια.Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την έναρξη των διαδικασιών, μας είπαν ότι λυπούνται. Αλλά τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης