Bίντεο – φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας 

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες έπειτα από τον εντοπισμό τουλάχιστον 70 κρουσμάτων κορωνοϊού  στην ιδιωτική κλινική «Ζηλάκου» η οποία βρίσκεται στον  Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή την ώρα που η Αττική σήμερα μετρά συνολικά 1.047 νέες περιπτώσεις μόλυνσης από Covid-19. Συρροή κρουσμάτων Covid-19 έχει εντοπιστεί επίσης σε ιδιωτική κλινική στην Κυψέλη αλλά και σε γηροκομείο στον Γέρακα. 

 

Η συγκεκριμένη κλινική στον Πειραιά έχει μπει στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι στιγμής 10 ασθενείς που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, έχουν διακομιστεί ήδη σε νοσοκομεία της Αττικής. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι περισσότεροι από αυτούς που βρέθηκαν θετικοί, είναι ηλικιωμένοι, ενώ θετικοί βρέθηκαν ασθενείς και εργαζόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tην ίδια ώρα ερευνάται το πώς σημειώθηκε τόσο μεγάλη διαπορά μέσα σε μια κλινική στην οποία – όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της -, δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια ενώ παράλληλα τηρούνται συγκεκριμένα μέτρα. 

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, από την περασμένη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν να διακομιζονται ασθενείς  θετικοί στον Covid-19 σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα εκείνη την ημέρα διακομίστηκε ένας ασθενής στο Αττικόν και την επόμενη τέσσερις στο Ιπποκράτειο. Επίσης το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου ζητήθηκε η διακομιδή άλλων δύο ασθενών με Covid-19 οι οποίοι νοσηλεύονται στο Τζάνειο. Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου διακομίστηκαν άλλοι δύο ασθενείς σε Ερυθρό Σταυρό και Ασκληπιείο. 

Σημειώνεται πως η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στον Πειραιά είναι ραγδαία, καθώς μέσα σε 24 ώρες εντοπίστηκαν 259 κρούσματα.

Αναλυτικά η κατανομή κρουσμάτων στην Αττική και τον Πειραιά:

  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής 
  • 95  κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών  
  • 140 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών  
  • 49 κρούσματα στην Π.Ε.  Δυτικής Αττικής
  • 285 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών 
  • 100 κρούσματα στην Π.Ε.  Νότιου Τομέα Αθηνών      
  • 259 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς  
  • 24 κρούσματα στην Π.Ε Νήσων

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα προσπάθησε να επικοινωνήσει με την κλινική αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Κρούσματα σε ιδιωτική κλινική στην Κυψέλη και σε γηροκομείο στον Γέρακα

Συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε ασθενείς καταγράφεται επίσης στο θεραπευτήριο Αθηνών στην Κυψέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί έξι περιπτώσεις μόλυνσης. Όλοι οι ασθενείς έχουν διακομιστεί στο Ελπίς. Πρόβλημα υπάρχει και σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Γέρακα. Στη συγκεκριμένη δομή όπου φιλοξενούνται 42 άνθρωποι, έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid-19, επτά άνθρωποι. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης