Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας μετά την δεύτερη πορεία μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και γρήγορα οι δρόμοι της περιοχής μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης με βροχή από μολότοφ, πετροπόλεμο και χημικά.

Η αστυνομία, με πιο επιθετική τακτική αυτή τη φορά, επιστράτευσε τρία υδροφόρα οχήματα – αύρες και έσπασε τα οδοφράγματα που είχαν στήσει στα Εξάρχεια κουκουλοφόροι, ενώ προχώρησε και σε περισσότερες από 60 προσαγωγές και 13 συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βροχή από μολότοφ και πέτρες στο όχημα «Αίαντας» την ώρα που εκείνο επιχειρούσε να προσεγγίσει διαμέρισμα που απειλείτο από τις φλόγες. H δεύτερη «αύρα» κινήθηκε στην Τοσίτσα όπου γκρέμισε οδόφραγμα ύψους περίπου δύο μέτρων.

Λίγο μετά τις 21.00, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έφοδο στην πλατεία Εξαρχείων και σημειώθηκαν συλλήψεις, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι ένα άτομο νεαρής ηλικίας τραυματίσθηκε και παρελήφθη από ασθενοφόρο καθώς και ένα ακόμη άτομο χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν τραυματίστηκε σοβαρά.  Παράλληλα τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις συγκρούσεις αυτοκίνητα πέριξ του Πολυτεχνείου παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ ξηλώθηκαν και πλάκες από πεζοδρόμια που χρησιμοποιήθηκαν ως «πολεμοφόδια» εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ειδικότερα, τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες στις οδούς Στουρνάρη και Ζωσιμάδων.

Επιπλέον φωτιά απείλησε διαμέρισμα στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ωστόσο λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να επεκταθεί στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

Δείτε εικόνες και video από τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας


(Η έφοδος των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων)


(Στους δρόμους η «αύρα» Αίαντας της ΕΛ.ΑΣ.)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης