Κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις που αφορούν στην έκρηξη της βόμβας στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη εντόπισε η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Συμπτώσεις που ίσως αποδειχτούν επιβαρυντικές και για τον παρουσιαστή αλλά και για τους συγκατηγορουμένους του.  

Ο μηχανισμός εξερράγη στις 23:34 στις 22 Απριλίου με τον βομβιστή να τον τοποθετεί εξωτερικά της πόρτας του γκαράζ. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στην οδό Ρόδων, αναζήτησαν οπτικό υλικό από τις εξωτερικές κάμερες του σπιτιού αλλά και από τα γύρω σημεία προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη. Δεν βρήκαν το παραμικρό, σε αντίθεση με την επίθεση με Καλάσνικοφ που είχε γίνει λίγες μέρες πριν και ο άγνωστος είχε καταγραφεί απ΄ όλες τις… γωνίες. Στη συνέχεια θέλησαν να εξετάσουν τις εσωτερικές κάμερες του σπιτιού και το καταγραφικό μηχάνημα. Πάλι… τυχαία δεν είχε καταγράψει τίποτα. «Σύμφωνα με τον τεχνικό που έχει τοποθετήσει κάμερες στην οικία του Φουρθιώτη δεν υπήρχε καταγεγραμμένο υλικό στον σκληρό δίσκο όταν μετέβη στην οικία για να εξαγάγει το υλικό» αναφέρεται στο υλικό της δικογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως οι… περίεργες συμπτώσεις δεν είχαν τελειώσει ακόμα. «Όπως προέκυψε από τα χορηγηθέντα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας περί την 23:99 ο ένας από τους κατηγορούμενους (αναφέρεται το όνομά του) ενεργοποίησε πριν την πράξη κεραία που εξυπηρετεί την περιοχή του Διονύσου, γεγονός που πιστοποιεί τη γεωγραφική του παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή». Με απλά λόγια, ο βομβιστής δεν καταγράφηκε να πλησιάζει το σπίτι, οι εσωτερικές κάμερες δεν κατέγραψαν τίποτα και το τηλέφωνο ενός εκ των συλληφθέντων ενεργοποιήθηκε στην περιοχή. «Είναι πολύ πιθανό ενδεχόμενο ο άγνωστος που τοποθέτησε τη βόμβα να ήταν μέσα στο σπίτι του παρουσιαστή, να την ακούμπησε στην γκαραζόπορτα και απλά να περίμενε στο… σαλόνι να εκραγεί. Ωστόσο τις… συμπτώσεις αυτές θα τις αξιολογήσει ο ανακριτής, ο οποίος θα αποφασίσει για την προφυλάκιση ή όχι» λέει στη zougla.gr αξιωματικός της Ασφάλειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης