Bίντεο – φωτογραφίες: Κώστας Διονυσόπουλος 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης σε δασική έκταση, κοντά στο Κάστρο, στην περιοχή του Πόρτο Γερμενού. Για την πυρκαγιά έχουν σπεύσει και επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε ζωντανή εικόνα από την περιοχή…

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει δασική έκταση. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν σπίτια και ένα ξενοδοχείο. O άνεμος «σπρώχνει» τις φλόγες προς το βουνό. H φωτιά έχει εκδηλωθεί κοντά στο κάστρο στο Πόρτο Γερμενό και πλησίον της οδού Αιγοσθενών, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν καεί σπίτια στην περιοχή.  «Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν πλήρως και συντονισμένα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μάνδρας, Παναγιώτης Κολοβέντζος.

 

«Η φωτιά είναι μέσα στη χαράδρα και καίει δασικές εκτάσεις», είπε ακόμα και πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις επιχειρούν πλήρως και σε όλο το μέτωπο, όμως οι συνεχείς εναλλαγές του αέρα δυσκολεύουν πολύ το έργο τους. Αν δεν είχε αυτή την δύναμη ο αέρας, θα την είχαμε θέσει υπό έλεγχο, όμως αλλάζει συνεχώς και κάποιες στιγμές δυναμώνει πολύ».

Λόγω της πυρκαγιάς οι Αρχές προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορίας επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό και επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πεύκων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα.

112: Εντολή εκκένωσης του οικισμού Μύτικας

Για την πυρκαγιά ενεργοποιήθηκε το 112. Στο μήνυμά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Μύτικα, εκκενώστε τώρα προς Ψάθα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Υψηλός κίνδυνος

«Και για τη σημερινή ημέρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός και αναμένονται να επικρατήσουν συνθήκες που θα ευνοήσουν την επέκτασή τους. Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή. Όμως, σε επιφυλακή πρέπει να είμαστε όλοι και όλες. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε φυσικό περιβάλλον, περιουσίες και -το κυριότερο όλων- ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Παρακολουθήστε τα βίντεο:

 

 

 

 

 

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης