Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: 52 φορές πιο ακριβά αναγκάζονται να αγοράζουν τις μάσκες τα νοσοκομεία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 14:19
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: 52 φορές πιο ακριβά αναγκάζονται να αγοράζουν τις μάσκες τα νοσοκομεία

Αισχροκέρδεια στις μάσκες υψηλής προστασίας καταγγέλλει για άλλη μια φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «τα νοσοκομεία προμηθεύονταν τις μάσκες υψηλής προστασίας από 0,40 έως 0,80 λεπτά του ευρώ και τώρα τις αγοράζουν 21 ευρώ. 5.000% (52 φορές πάνω)». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρει η Ομοσπονδία, το Νοσοκομείο Ζακύνθου, που «προμηθεύτηκε μάσκες υψηλής προστασίας προς 21 ευρώ τη μία από 0,40 λεπτά του ευρώ, που πωλούνταν πριν τρεις μήνες».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο Εισαγγελέας για «να σταματήσει αυτή η αισχροκέρδεια».

Η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης ότι «υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μάσκες, γάντια, προστατευτικές στολές» στα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι, όπως υπογραμμίζει, «κινητοποιούν τα ραφεία και ευαισθητοποιούν τις τοπικές βιοτεχνίες ραπτικής να ράβουν μάσκες, στολές προστασίας, αλλά κανείς δεν ξέρει όμως εάν το εν λόγω υλικό καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ απαιτεί άμεσα να προμηθευτούν τα νοσοκομεία υγειονομικό υλικό, ειδικά μάσκες και στολές υψηλής προστασίας, «που είναι είδη πολυτελείας πια στα νοσοκομεία. Για να σταματήσει η αισχροκέρδεια, θα πρέπει να επιταχθούν».

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 15:08