Φωτογραφίες-βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης, Αναστασία Χαραμή

Πορεία σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, από τα Προπύλαια ως την Ομόνοια, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα που άρχισε απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου 2021 με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ξεκίνησε και απεργία δίψας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ομόνοια επικράτησε ένταση, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών εναντίων των διαδηλωτών. Επίσης, στον απόηχο της πορείας, αφού είχε λήξει η διαμαρτυρία, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, άνδρες των ΥΑΤ σταμάτησαν δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός, τους έκοψαν τον δρόμο στην Πανεπιστημίου και, παρόλο που εκείνοι επέδειξαν την ιδιότητά τους, οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών εναντίων τους, ρίχνοντας δακρυγόνα με τη φυσούνα, ενώ τριγύρω δεν υπήρχαν διαδηλωτές. 

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σημειώνεται πως, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., έκλεισαν το απόγευμα οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα», από τις 16:30. 

 

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη με εντολή για λήψη και χορήγηση όλων των μέτρων που κρίνονται ιατρικά αναγκαία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να καταστεί μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μία στιγμή έντασης στην Ομόνοια κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, με την αστυνομία να εξαναγκάζει τους διαδηλωτές να μπουν στο μετρό:

 

Βίντεο και φωτογραφίες που αποτυπώνουν την κατάσταση που επικράτησε στην Ομόνοια:

 

Φωτογραφίες από την πορεία και τα πανό που άνοιξαν οι συγκεντρωμένοι:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης