Ρεπορτάζ: Έλενα Καραθάνου

Διήμερη σχολική εκδρομή πραγματοποιούν οι μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Ελληνικού στον νομό Ηλείας, την ώρα που το Υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει το κλείσιμο των σχολείων σε όλο τον νομό, αφού η περιοχή χαρακτηρίζεται ως υψηλού κινδύνου λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από την ανακοίνωση του ένατου κρούσματος κορωνοϊού και την προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών του στον νομό Ηλείας από τις αρμόδιες Αρχές, λόγω του ταξιδιού του σε Αίγυπτο και Ισραήλ, το υπουργείο Υγείας, χαρακτήρισε την περιοχή, ως υψηλού κινδύνου.

Η αναχώρηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης με προορισμό ένα χωριό έξω από την Αρχαία Ολυμπία και η επιστροφή τους αναμένεται το βράδυ της Παρασκευής.

Το zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διευθύντρια του σχολείου, η οποία ωστόσο αρνήθηκε να μιλήσει. Στη συνέχεια το zougla.gr είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κυρία Ασπασία Καρφάκη, η οποία μας ενημέρωσε ότι «το πρόγραμμα της σχολικής εκδρομής τροποποιήθηκε λόγω κορωνοϊού. Οι μαθητές θα διανυκτερεύσουν σε ένα χωριό έξω από την Αρχαία Ολυμπία και δεν θα επισκεφθούν κανέναν αρχαιολογικό χώρο. Επίσης δεν θα επισκεφθούν ούτε την Αρχαία Ολυμπία, ούτε την Πάτρα, ούτε θα βρεθούν σε χώρους που είναι υψηλού κινδύνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια ανέφερε ότι πρόκειται για μία προγραμματισμένη εδώ και καιρό εκδρομή, η οποία γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και των αρμοδίων του σχολείου.

«Τα παιδιά μου κινδυνεύουν περισσότερο στην Αθήνα. Συναναστρέφονται με φίλους που μένουν στη Γλυφάδα και θεωρώ πως κινδυνεύουν περισσότερο, καθ΄ ότι εδώ υπάρχουν ήδη κρούσματα κορωνοϊού» είπε μεταξύ άλλων η κ. Καρφάκη.

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά θα γευματίσουν σε εστιατόριο το οποίο θα είναι κλειστό προς το κοινό την ώρα που θα βρίσκονται οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους σε αυτό.

Ακούστε τη συνομιλία:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης