Ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, προσπάθησαν ενώπιον του ανακριτή να αντικρούσουν τις σε βάρος τους κατηγορίες, οι δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να παίρνουν χρήματα από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Κρήτη για να προωθήσουν την υπόθεσή του.

Οι ισχυρισμοί τους ωστόσο δεν έπεισαν τον 27ο τακτικό ανακριτή στον οποίο απολογήθηκαν και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Οι υπάλληλοι, ένας 58χρονος άνδρας και μία 56 συνάδελφός του, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την περασμένη Παρασκευή να παίρνουν χρήματα απ’ τον ξενοδόχο στην Κρήτη για να προωθήσουν την επιδότηση που είχε ζητήσει και εκκρεμούσε από το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος, σύσταση και συμμορία καθώς και δωροδοκία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης εκβίαζαν τον επιχειρηματία απαιτώντας, ως προμήθεια , το 10% της επιχορήγησης ύψους 3 εκατ. ευρώ που είχε εγκριθεί από το 2009 για την ανακαίνιση της ξενοδοχειακής μονάδας του. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι μετά από «παζάρια» το ποσό που ζητούσαν οι κατηγορούμενοι κατέβηκε από τις 300.000, στις 120.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το περιστατικό στη νέα Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, η οποία ενημέρωσε την οικονομική αστυνομία με αποτέλεσμα να οργανωθεί επιχείρηση και να συλληφθούν οι δύο υπάλληλοι, αμέσως μόλις παρέλαβαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 10.000 ευρώ, τα οποία φέρεται ότι ήταν η προκαταβολή που ζητούσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απολογούμενοι ο δύο υπάλληλοι αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με όσα τους αποδίδονται, δηλώνοντας άγνοια για όσα καταγγέλλει σε βάρος τους ο επιχειρηματίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 56χρονη γυναίκα υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον επιχειρηματία και ότι επρόκειτο για χρήματα που είχε δανείσει στο συνάδελφό της ο οποίος της τα επέστρεψε, χωρίς να εκείνη να γνωρίζει από που προέρχονταν αλλά και ότι ήταν προσημειωμένα. Από την άλλη πλευρά, ο 58χρονος συνάδελφός της, αρνήθηκε τα περί «μίζας», ισχυριζόμενος ότι ο επιχειρηματίας του έδωσε χρήματα για να τα δώσει στην 56χρονη, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τον λόγο.

Διαβάστε επίσης Η συγκλονιστική μαρτυρία του ξενοδόχου Νίκου Χαλκιαδάκη για τις μίζες!, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Μαΐου 2012, 21:21

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης