Προφυλακιστέοι τέσσερις από τους 11 κατηγορούμενους για το κύκλωμα των αναβολικών

Προφυλακιστέοι τέσσερις από τους 11 κατηγορούμενους για το κύκλωμα των αναβολικών
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 4 από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών που φέρεται να δρούσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν ήδη ο 47χρονος που ήταν στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας και ένας 37χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στα Χανιά, με τον οποίο φέρεται να είχαν στενή συνεργασία.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγυήσεων.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται ισχυριζόμενοι, στην πλειοψηφία τους, πως τα αναβολικά που είχαν στην κατοχή τους προορίζονταν για προσωπική χρήση.

Ο 47χρονος συλληφθείς υποστήριξε πως «δεν υπάρχει θέμα παραβίασης αθλητικού κανονισμού καθώς το το bodybuilding δεν είναι αναγνωρισμένο ως άθλημα» ενώ επέμεινε πως δεν είχε καν μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις που να θεωρηθεί ότι συνδέονται με τα αναβολικά.

Το κύκλωμα φέρεται να δρούσε σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, ενώ εμφανίζεται να είχε επεκτείνει τη δράση του στην Πολωνία, τη Γερμανία και την Κύπρο.

Σύμφωνα με την κατηγορία παρασκεύαζε και διακινούσε παράνομα και απαγορευμένα αναβολικά, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, αλλά και παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες. Η διακίνηση των σκευασμάτων, σύμφωνα με τις αρχές, γινόταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018, 19:35