Κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, δεν θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μαΐου λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Την ίδια μέρα αναμένεται να μην πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ τα δρομολόγια των Λεωφορείων και Τρόλεϊ θα πραγματοποιούνται κανονικά. 

 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΗΣΑΠ για την Πρωτομαγιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο εν μέσω μιας πανδημίας, μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ και γενικότερα στις Μεταφορές βρέθηκαν, μαζί με άλλους εργαζόμενους πολλών άλλων κλάδων, στην πρώτη γραμμή αυτού του ιδιότυπου «πολέμου», δώσαμε ΟΛΟΙ τον καλύτερο εαυτό μας, και κρατήσαμε ζωντανές και ασφαλείς τις συγκοινωνίες, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, τη σημασία της διατήρησης του Δημόσιου Χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

Με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο, με ενότητα και συλλογική δράση, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε, από εδώ και πέρα, νέους αγώνες για να αποκρούσουμε κάθε επίθεση σε θέσεις εργασίας και δικαιώματα. Για να καλυτερέψουμε τις συνθήκες δουλειάς μας, τις αποδοχές μας και να βελτιώσουμε τη θέση μας.

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα μνήμης για τα θύματα των εργατικών αγώνων, αλλά και η αφετηρία νέων διεκδικήσεων για τα δικαιώματά μας. Για να μη γίνουν τα «έκτακτα μέτρα» του σήμερα, η κανονικότητα του αύριο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, σε συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα (29/4), αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την συμμετοχή μας στην 24ωρη Απεργία, που εξήγγειλε η ΓΣΣΕ, για την Πρωτομαγιά.

• Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς!
• Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, νικάμε!
• Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!

 

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) θα συμμετέχει την Παρασκευή 1 Μαΐου 2020 στην 24ωρη απεργία, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με αποτέλεσμα ο ΟΣΕ να αδυνατεί να εξασφαλίσει την κυκλοφορία.
Λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Ειδικότερα:
Την Πέμπτη 30.04
Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σερρών καταργείται η αμαξοστοιχία 3632.

Την Παρασκευή 01.05
Καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου.

Το Σάββατο 02.05 
Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών-Θεσσαλονίκης καταργείται η αμαξοστοιχία 3631.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης