Σε απολογία καλείται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, αλλά και αυτήν του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή. Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου απέστειλε κλήση στον κ. Παπαγγελόπουλο προκειμένου να απολογηθεί στις 15 Μαρτίου για οκτώ αδικήματα που αφορούν σε: ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, δωροληψία υπαλλήλου και εγκληματική οργάνωση (συμμορία).

Η ποινική δίωξη εις βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου ασκήθηκε μετά το πόρισμα της πλειοψηφίας της Βουλής που του αποδίδει παρασκηνιακό ρόλο στην πορεία των ερευνών της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός ελέγχεται για παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, με τον ίδιο τον κ. Παπαγγελόπουλο να κάνει λόγο για «πρωτοφανή, παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη εις βάρος ενός αθώου».

Μαζί με τον πρώην υπουργό, ως συμμέτοχοι κατηγορούνται η άλλοτε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη μαζί με τους δύο επίκουρους εισαγγελείς, ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας, Γιάννα Παπαδάκου και Κώστας Βαξεβάνης. Η κ. Τουλουπάκη έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί στις 2 Μαρτίου, αλλά αναμένεται να ζητήσει δεύτερη προθεσμία, ενώ η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου προσήλθε σήμερα και έλαβε νέα προθεσμία για τις 3 Μαρτίου 2022.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης