Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Δημοτική Ενότητα Φερών, καθώς συνεχίζεται η άνοδος της στάθμης των υδάτων στην περιοχή του Πετάλου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρωί η στάθμη των υδάτων ήταν στα 6,20-6,30 μέτρα. «Το καιρικό μέτωπο που πέρασε πάνω από εμάς μετακινήθηκε ανατολικά και η στάθμη ανεβαίνει λόγω του ποταμού Εργίνη, ο οποίος φέρνει νερά από Τουρκία» εξήγησε ο κ. Πέτροβιτς, διευκρινίζοντας πως το όριο ειναι τα 6 μέτρα. «Τώρα είναι στα 6,20 και ανεβαίνει. Έχουμε εγκαίρως εκδώσει σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή, παρακολουθούμε το φαινόμενο και είμαστε σε ετοιμότητα» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, με έκτακτη ανακοίνωσή του, λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού Έβρου, καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται εντός της πλημμυρικής ζώνης να μην πλησιάζουν τον ποταμό και τα αναχώματά του και να απομακρύνουν έγκαιρα κτηνοτροφικά ζώα και αγροτικά μηχανήματα από τις επικίνδυνες περιοχές.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης