Επί ποδός βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία για την αυριανή ημέρα, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η αστυνομία θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξουν επεισόδια και εκτός της περιοχής των Εξαρχείων, γι’ αυτό έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης.

Η ΓΑΔΑ θα ποντάρει στην τεχνολογία και στο πληροφοριακό της δίκτυο. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα και στα κυβερνητικά κτήρια, υπό τον φόβο καταδρομικών επιθέσεων εκτός Εξαρχείων. Ήδη έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες για να απομακρυνθούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και να αυξηθούν οι περιπολίες περιμετρικά, ώστε να γίνει αμέσως αντιληπτή η οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής θα υπάρχουν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στον λόφο Λυκαβηττού αστυνομικοί – παρατηρητές, οι οποίοι θα είναι επιφορτισμένοι με το να ειδοποιούν το επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Όσον αφορά στα μέτρα τάξης, εκτός από τους 4.000 αστυνομικούς όλων των Υπηρεσιών που θα βρεθούν στους δρόμους της Αθήνας, για την αποτελεσματική δράση της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να «επιστρατευτούν» ελικόπτερα και drones.

Επίσης, σε επιφυλακή θα είναι και οι δύο «Αίαντες», που επανήλθαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ στον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λήγει το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας λήγει το τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την άμεση εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτηρίων. Η διορία που έδωσε ο υπουργός στους καταληψίες είναι η 5η Δεκεμβρίου, δηλαδή σήμερα, προκειμένου να εγκαταλείψουν τα κτήρια ή να προβούν σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τη νόμιμη μίσθωση αυτών.

Στο πλαίσιο αυτό έχει εκπονηθεί σχέδιο για την άμεση εκκένωση από την Ελληνική Αστυνομία περίπου 10 καταλήψεων, για τις οποίες εκκρεμούν εισαγγελικές παραγγελίες.

Οι Αρχές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην κατάληψη ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων, η οποία αποτελεί την «έδρα» της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας». Το κτήριο ανήκει στον ΕΦΚΑ, η διοίκηση του οποίου είχε δείξει στο παρελθόν διαλλακτική στάση απέναντι στα άτομα που χειρίζονται την κατάληψη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη, ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» έστειλε μήνυμα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, διαμηνύοντας μεταξύ άλλων ότι: «Αυτήν την περίοδο πέραν της νομικής και πολιτικής υπεράσπισης που ετοιμάζουμε για τις δίκες, οργανώνουμε και τις γενικότερες πολιτικές μας δραστηριότητες. Παράλληλα, έχουμε ετοιμάσει και ένα… φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ όπου εμπλέκονται πάρα πολλά άτομα». Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάληψη ΒΟΞ δεν βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα κτήρια που θα εκκενωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης