Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στη Γλυφάδα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ ένας 31 ετών Αλγερινός, ο οποίος φέρεται ότι είχε αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κατοχή του βρέθηκαν ένα κινητό, καθώς και αξεσουάρ κινητών, τα οποία και επιστράφηκαν στους υπαλλήλους του καταστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ο αλλοδαπός, μαζί με έναν συνεργό του, που αναζητείται, πήγαιναν σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και, προσποιούμενοι τους πελάτες, αφαιρούσαν εμπορεύματα. Ο ένας από τους δράστες απασχολούσε τους υπαλλήλους και ο άλλος τοποθετούσε τα κλοπιμαία σε ειδικό σακίδιο, το οποίο είχε διαμορφώσει κατάλληλα, με ειδική επένδυση από επιστρώσεις αλουμινίου και μονωτική ταινία, ώστε να παρακάμπτουν τα αντικλεπτικά συστήματα κατά την έξοδό τους από τα καταστήματα.

Μάλιστα, σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν μαγνήτη με τον οποίο αποσπούσαν τον αντικλεπτικό μηχανισμό των προϊόντων. Από την έρευνα στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και αξεσουάρ κινητών.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση της συμμετοχής του και σε άλλες κλοπές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης