Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες του Σαββάτου 30-1-2021 στη Νίκαια, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, τέσσερις μετανάστες για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, για βία κατά υπαλλήλων και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Στο πλαίσιο ειδικής δράσης για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με άτομα που διακινούν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί που εντόπισαν τους τρεις εξ’ αυτών, τους δήλωσαν την ιδιότητα τους προκειμένου να τους διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος, πλην όμως οι τελευταίοι εισήλθαν στην οικία τους και εξήλθαν αυτής κρατώντας μπαστούνια και ξύλα με σκοπό να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί κατάφεραν παρά την αντίσταση που προέβαλαν να τους ακινητοποιήσουν.

Προηγουμένως είχαν απορρίψει σακούλα που περιείχε 170 πακέτα τσιγάρα, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία κατανάλωσης φόρου και κατασχέθηκαν.

Σε επακόλουθη έρευνα στην οικία, εντός της οποίας βρέθηκε και ο τέταρτος κατηγορούμενος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.241 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 154 συσκευασίες λαθραίου καπνού, το χρηματικό ποσό των 1.170 ευρώ και μικροποσότητα κάνναβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες, με τη Δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης