Tη δική του απάντηση στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Τριφυλίας σχετικά με το απαράδεκτο περιστατικό το οποίο εκτυλίχθηκε ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Άγιος Γεώργιος Μεσσηνίας, όταν η πρεσβυτέρα δεν άφησε τους πιστούς να κάνουν περιφορά της εικόνας και επικράτησε ένταση, έδωσε ο σύλλογος “Άγιος Γεώργιος”.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα:

«Ο Σύλλογος Αγίου Γεωργίου για τις ανυπόστατες κατηγορίες και τις αθλιότητες σε βάρος του εκ μέρους της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας, θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

α) θα προσφύγει άμεσα δικαστικά κατά παντός συκοφάντη, που θίγει την τιμή και την υπόληψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του,

β) θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση με όλα τα πραγματικά περιστατικά και τους λόγους δημιουργίας της θλιβερής αυτής κατάστασης στο χωριό μας και

γ) θα αποστείλει την εν λόγω ανακοίνωση σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και σε όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά και εποπτεύοντες φορείς.»

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, τα μέλη του συλλόγου είναι αποφασισμένα να δώσουν στη δημοσιότητα αλλά και στις αρμόδιες αρχές στοιχεία τα οποία όπως διαμηνύουν θα προκαλέσουν το κοινό αίσθημα. Ουσιαστικά όπως μαθαίνει η ηλεκτρονική μας εφημερίδα από τους κατοίκους, ο συγκεκριμένος ιερέας του χωριού αλλά και η πρεσβυτέρα φέρεται να αποτελούν “πονοκέφαλο” για τη Μητρόπολη Τριφυλίας, αφού κατά καιρούς έχουν γίνει οχλήσεις για πολλά περιστατικά. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για ένα δικαστικό παρελθόν του συγκεκριμένου ιερέα σε προηγούμενες ενορίες, αλλά βέβαια είναι όλα υπό διερεύνηση.

Πέρυσι 27 Aπριλίου 2017 ( η περιφορά της εικόνας έγινε κανονικά – μάλιστα ο ιερέας διακρίνεται να ακολουθεί ενώ διακρίνεται και η πρεβυτέρα. Φέτος τι συνέβη ; )


Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του συλλόγου Αγίου Γεωργίου Μεσσηνίας με την Μητρόπολη Τριφυλίας με αφορμή τον ιερέα του χωριού και την πρεσβυτέρα, δεν περνάει απαρατήρητη από τα υψηλά κλιμάκια της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης: Τι απαντά η Μητρόπολη Τριφυλίας στις καταγγελίες του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου για το συμβάν με την παπαδιά

Τι καταγγέλλει ο σύλλογος του Αγίου Γεωργίου Μεσσηνίας για το απαράδεκτο περιστατικό με την παπαδιά

Απίστευτο σκηνικό στη Μεσσηνία: Ένταση με παπαδιά και πιστούς για την περιφορά της εικόνας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης