Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πρέβεζας, ο οδηγός ταξί που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως. Είναι ο άνθρωπος που μετέφερε τη 16χρονη μαθήτρια, Κωνσταντίνα Αναγνώστη, από τα Ιωάννινα στους Αγίους Σαράντα στις 15 Νοεμβρίου του 2014.

Το χρονικό

Η Δικαιοσύνη χρειάστηκε 4 χρόνια για να οδηγηθεί σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη στην ανήλικη κοπέλα, που κατέληξε νεκρή στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το σκεπτικό του παραπεμπτικού βουλεύματος “την 15/11/2014 κι ενώ είχε πάει πριν για οδοντική αλλά και γυναικολογική εξέταση (έκτρωση) περίπου στη 13:00, ενώ η Κωνσταντίνα βρισκόταν στο ταξί του κατηγορουμένου έχασε της αισθήσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνος καθυστέρησε αδικαιολόγητα να τη μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο και την πήγε στους Αγίους Σαράντα δύο ώρες μετά, ενώ χρειαζόταν μόνο 20 λεπτά. Αποτέλεσμα της καθυστέρησης αυτής ήταν να μην της παρασχεθούν έγκαιρα οι πρώτες βοήθειες και να εισαχθεί στο νοσοκομείο νεκρή.

Ο θάνατος της κοπέλας προήλθε σύμφωνα πάντα με το βούλευμα από την χορήγηση υπερβολικής ποσότητας λιδοκαΐνης η οποία της χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια γυναικολογικής επέμβασης, στην οποία ο οδηγός γνώριζε ότι έχει υποβληθεί το κορίτσι”.

Οι νεκροψίες σε Αλβανία και Ελλάδα

Η αρχική ιστορία ήθελε την 16χρονη Κωνσταντίνα να πηγαίνει για εξέταση στον οδοντίατρο στην Αλβανία με το ταξί φίλου της μητέρας της. Κατά την επιστροφή της αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε μέσα στο ταξί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στους Αγίους Σαράντα όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην Αλβανία να δίνει αρχικά ως αιτία θανάτου της, εγκεφαλική αιμορραγία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο πατέρας της ήταν πεπεισμένος πως κάτι άλλο είχε συμβεί γι’ αυτό και ζήτησε να γίνει νεκροψία και στην Ελλάδα. Ο Έλληνας ιατροδικαστής που κλήθηκε να διενεργήσει τη νεκροψία πριν από την κηδεία της Κωνσταντίνας δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τα αίτια θανάτου, καθώς όπως διαπίστωσε έλειπαν ο εγκέφαλος και σχεδόν, όλα της τα ζωτικά όργανα.

Η εισαγγελία πρωτοδικών Ιωαννίνων άσκησε δίωξη και στη μητέρα της άτυχης Κωνσταντίνας για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Η δικηγόρος του πατέρα της Κωνσταντίνας, Γιάννα Παναγοπούλου, δήλωσε στο star.gr : «Έχουμε κάνει έναν πολύ μεγάλο αγώνα όλο αυτά τα χρόνια και ο εντολέας μου έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη περιμένει να ξεκινήσει η δίκη για να δικαιωθεί η ψυχή της άτυχης Κωνσταντίνας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης