Συνελήφθη σήμερα (5/12) λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στη Δάφνη, ένας 53χρονος εν ενεργεία συνταγματάρχης του Στρατού για τη ληστεία σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην Αργυρούπολη, όπου εισέβαλε κρατώντας χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας γύρω στις 9 το πρωί εισήλθε στην τράπεζα στη συμβολή των οδών Γερουλάνου και 3ης Σεπτεμβρίου στην Αργυρούπολη και απείλησε τους υπαλλήλους έχοντας στην κατοχή του χειροβομβίδα. Ο ληστής απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, όπου και εντοπίστηκε και μέρος των χρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφία του 53χρονου από την κάμερα ασφαλείας της τράπεζας του Π. ΦαλήρουΣύμφωνα με αστυνομικές πηγές της «Ζούγκλας», ο 53χρονος συνδέεται με άλλες δύο ληστείες σε τράπεζες στη Νέα Σμύρνη και στο Παλαιό Φάληρο αντίστοιχα, όπου με την απειλή χειροβομβίδας απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά. Εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες επιθέσεις γεγονός που μένει να αποδειχθεί από ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Oι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο 53χρονος Συνταγματάρχης του Στρατού Ξηράς που συνελήφθη  είναι του Οικονομικού Σώματος και υπηρετεί σε μονάδα Διοικητικής Μέριμνας της Αττικής.

Επειδή είχε πολλές ποινές και οικονομικές ατασθαλίες στο ενεργητικό του, από το καλοκαίρι το αρμόδιο τμήμα έκρινε ότι έπρεπε να αποστρατευθεί, ενώ τους τελευταίους μήνες δεν ασκούσε καθήκοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον τρόπο που δρούσε ο 53χρονος παράδειγμα αποτελούν οι προηγούμενες ληστείες του, όπου φορώντας στο ένα του χέρι γάντι και κρατώντας στο ίδιο τη χειροβομβίδα κατευθυνόταν αρχικά στο ATM προκειμένου να εποπτεύσει τον χώρο. Στη συνέχεια πήγαινε προς το ταμείο και βγάζοντας τη χειροβομβίδα ζητούσε από τον υπάλληλο να του δώσει τα χρήματα, απειλώντας ότι θα τραβήξει την περόνη.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης