Μεταξύ των εγκλωβισμένων στα χαλάσματα κτηρίων στην Αντιόχεια έπειτα από τους καταστροφικούς σεισμούς, φέρεται πως βρίσκεται ένας Έλληνας.

Όπως ανέφεραν μάρτυρες στον ΑΝΤ1, πρόκειται για έναν Έλληνα, παντρεμένο με ορθόδοξη γυναίκα από τη Συρία. Το ζευγάρι βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της σεισμικής δόνησης των 7,8 Ρίχτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρεται επίσης ότι οι φωνές τους ακούγονταν τις πρώτες ημέρες, αλλά πλέον δεν έχουν δώσει κάποιο ίχνος ζωής. Οι συγγενείς τους απευθύνουν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές Αρχές και την ΕΜΑΚ που βρίσκονται εκεί και ενισχύουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Συγγνενής του άνδρα ανέφερε επίσης ότι επικοινωνήσει και με το Ελληνικό Προξενείο ζητώντας βοήθεια, καθώς πιστεύει ότι ακόμα υπάρχει χρόνος να σωθεί το ζευγάρι.

Διπλωματικές πηγές, κατόπιν πληροφοριών για Έλληνες αγνοούμενους την επαύριο των καταστροφικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία, αναφέρουν πως η ελληνική πρεσβεία στην ‘Αγκυρα ενημερώθηκε από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ευθύς μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία. 

Τέλος, διαβεβαιώνουν πως οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης