Το  εγκληματικό «παραμύθι» της πλήρους ίασης που “πούλησε” στους γονείς  του 16χρονου  αγοριού, ο “ψευτογιατρός” ήταν εκείνο που οδήγησε το παιδί τους στο θάνατο. Η οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος κι οι γονείς δε θα συγχωρήσουν τον εαυτό τους που εμπιστεύτηκαν έναν απατεώνα, ένα βοτανολόγο που τους έταζε όσα είχαν ανάγκη να ακούσουν.

«Ξέραμε ότι η περίπτωση ήταν δύσκολη αλλά κερδίζαμε χρόνο. Δυστυχώς επιλέξαμε το δρόμο του κατηγορούμενου» κατέθεσε κλαίγοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο πατέρας του 16χρονου που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο και τελικά έφυγε από τη ζωή το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλαίγοντας ο πατέρας του 16χρονου είπε στο δικαστήριο πως ακόμη κι έτσι, το παιδί του, θα ζούσε εάν  δεν είχε συναντήσει τον κατηγορούμενο. Ποιες ήταν αυτές ο7 πιθανότητες  ρωτήθηκε. «100%. Με το χειρουργείο των Γερμανών, θα ζούσε τρία χρόνια.», απάντησε…

Πρόεδρος : Όταν τον αποκαλούσατε γιατρό πως αντιδρούσε; 

Μάρτυρας: Δεν αντιδρούσε. Σε καμία περίπτωση, δε θα πηγαίναμε σε βοτανολόγο, εμείς είχαμε τους καλύτερους γιατρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο πόσο πειστικός ήταν ο κατηγορούμενος όταν μιλούσε για την θαυματουργή θεραπεία του.

 «Τον κατηγορούμενο τον γνώρισα τέλη Ιουνίου του 2016 στο καφέ του ξενοδοχείου  στο αεροδρόμιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντηση, χτυπάει το κινητό του και μας λέει ότι είναι η  κυρία Βαρδινογιάννη και τον παρακαλάει να βοηθήσει ένα παιδάκι. Το βλέμμα του, η συμπεριφορά του ήταν τέτοια, που τον πίστευες. Έφυγα από την συνάντηση και είπα «δείτε που υπάρχει θεραπεία για καρκίνο και μας την κρύβουν». Τόσο με έπεισε» περιέγραψε ο μάρτυρας στο δικαστήριο και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επόμενα ραντεβού τους.  

 «Το επόμενο ραντεβού έγινε σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα  για να κάνουν την εξέταση dna που μας είπε ότι χρειάζεται για να είναι τα φάρμακα εξειδικευμένα για το παιδί μας. Έγινε η αιμοληψία από τον ίδιο. 

Για χρήματα τότε δεν είχε γίνει αναφορά. Μας άφηνε να  εννοηθεί ότι βοηθάει αφιλοκερδώς τα ελληνόπουλα. Στα τέλη Σεπτεμβρίου έγινε συνάντηση σε εστιατόριο κλινικής, έτρωγε εκεί και μία κυρία που δούλευε  τον αποκάλεσε «γιατρό». Εκεί, μας δίνει τα φάρμακα, «μην στεναχωριέστε θα γίνει καλά το παιδί» μας είπε. Μας εγγυήθηκε ότι το παιδί θα έχει πλήρη ίαση» κατέθεσε ο μάρτυρας ο οποίος συμπλήρωσε πως στην επόμενη συνάντηση τους σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης έκανε ένεση αρτεμισίνης στο παιδί και για πρώτη φορά τους ζήτησε χρήματα.

«Είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα ήταν μικρό ποσό, λέγοντας μας ότι εάν πηγαίναμε στην Ελβετία, θα ήταν εκατομμύριο. Δεν είχα μαζί μου και δυσαρεστήθηκε. Του είπα: «Μην στεναχωριέστε. Θα σας τα στείλω σε τραπεζικό λογαριασμό». Τελικά, του είπα ότι θα του τα πάω την επόμενη το πρωί, του έδωσα σε ένα φάκελο 22.000 ευρώ.» είπε και πρόσθεσε «Η τελευταία μας συνάντηση έγινε τέλη Νοεμβρίου στην Αθήνα. Μας έκλεισε ραντεβού για μαγνητική… Πήγαμε στο γραφείο, του έκανε τη δεύτερη δόση αρτεμισίνης και μετά κάναμε τη μαγνητική…»

Η δίκη συνεχίζεται στις 30 Νοεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης