Στα 72 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - 93 οι νεκροί

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, 18:19
Στα 72 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - 93  οι νεκροί

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Σάββατο 11 Απριλίου, είναι 73 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.081, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγο,Σωτήρη Τσιόδρα.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως 75 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ 15 ασθενείς έχουν εξέλθει από αυτές.

Ο κ. Τσιόρδας επεσήμανε πως από τα καταγεγραμμένα κρούσματα, το 56,8% είναι άνδρες, ενώ μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 37.344 τεστ.

Όπως πρόσθεσε, «από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 535 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 796 με επαφή με ήδη γνωστά κρούσματα».

Επίσης ο μέσος όρος ηλικίας όσων βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι τα 67 έτη και το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Ακόμα, σύμφωνα με την ενημέρωση, «από τους 93 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο, οι 26 είναι γυναίκες και υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 72 έτη».

Στη Λάρισα καταγράφηκαν επιπλέον 4 θετικά κρούσματα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Είπε επίσης πως τα κρούσματα αυτά μαζί με τα 21 και τους 29 ελέγχους που έχουν γίνει δίνουν τη συνολική εικόνα 362 τεστ, 25 θετικά κρούσματα.

Ακόμα ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε η αύξηση αριθμού των λαϊκών αγορών από τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα στην Αττική να είναι πλέον σε λειτουργία 222. Ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλονται για 10 ημέρες, τέσσερις λαϊκές σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται όλοι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και στις πύλες εισόδου της χώρας.

«Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως τα πάντα παραμένουν οριακά, αναφέροντας ότι τα δεδομένα σταθμίζονται σε 12ωρη βάση. Επίσης, επισήμανε πως «ο βαθμός επιφυλακής και εγρήγορσης είναι υψηλός». Τέλος διεμήνυσε ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται και τόνισε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια.

Δείτε το βίντεο

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, 23:13