Πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών για τους μαθητές των ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).

Πριν από λίγο έγιναν γνωστά τα θέματα που «έπεσαν» στους υποψηφίους κατά την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το θέμα της Έκθεσης για τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις Πανελλαδικές 2020, σύμφωνα με το νέο σύστημα, αφορά την ανάγνωση βιβλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης διαγωνίστηκαν σε κείμενα του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, του Κώστα Τσιρόπουλου και του Τίτου Πατρίκιου.

Δείτε τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για τους υποψηφίους με το νέο σύστημα εδώ.

Αντίστοιχα, με το παλαιό σύστημα οι μαθητές εξετάστηκαν στο κείμενο του Αλέξη Σταμάτη «Ανάγνωση: η προσωπική τέχνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους υποψηφίους με το παλαιό σύστημα εδώ.

Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς δίνουν όλες τις απαντήσεις στα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Δείτε εδώ όλες τις απαντήσεις.

Φέτος οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα. Η διαφορά είναι ότι με το νέο σύστημα οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών δεν εξετάζονται στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.

Μετά από τη σημερινή εξέταση, οι υποψήφιοι (με το νέο ή το παλαιό σύστημα) θα εξεταστούν την Τετάρτη 17 Ιουνίου στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Μέτρα προστασίας

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Ακόμα σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πρεμιέρα εξετάσεων αύριο για τα ΕΠΑΛ

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη 16 Ιουνίου, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας). Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), που είναι επίσης μάθημα Γενικής Παιδείας. Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης