Στην Αθήνα θα φθάσουν σήμερα (8/3) ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA), Γιόζεφ Ντοπελμπάουερ και ο Διευθυντής επίγειων μεταφορών της γενικής διεύθυνσης μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρίστιαν Σμιτ για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Συγκεκριμένα, θα συναντηθούν με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, με θέμα την τεχνική υποστήριξη για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ασφάλειας των ελληνικών σιδηροδρόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τους Ντοπελμπάουερ και Σμιτ θα συναντηθεί σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης οι οποίοι φτάνουν στην Αθήνα ύστερα από το αίτημα πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παροχή τεχνικής συνδρομής.

Την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής και της ERA, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε το πρωί της 6ης Μαρτίου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ανακοίνωση μέτρων για τα τρένα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα σήμερα στις 11 θα δώσει συνέντευξη τύπου ο νέος επικεφαλής του υπ. Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης. Στη συνέντευξή του ο κ. Γεραπατρίτης αναμένεται να αναφερθεί στις αιτίες που οδήγησαν τον ελληνικό σιδηρόδρομο στην σημερινή κατάσταση και οι οποίες συνέβαλλαν στην τραγωδία των Τεμπών. Επίσης θα ανακοινώσει μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για την ασφάλεια των τρένων και την αποτροπή και της πιθανότητας να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο.

Κάποια από τα μέτρα θα αφορούν τη μείωση της ροής των δρομολογίων, την ύπαρξη διπλής βάρδιας χωρίς εξαιρέσεις στα σταθμαρχεία, τη δημιουργία σώματος εσωτερικού ελέγχου και την ενίσχυση του προσωπικού του ΟΣΕ μέσα από τον ΑΣΕΠ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης