Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Για το σύστημα κακοκαιρίας «ΕVA» το οποίο αναμένεται να «χτυπήσει» τη  χώρα μας το επόμενο 48ωρο μίλησε στη «Ζούγκλα» ο καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αριστείδης Μπαρτζώκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όπως επεσήμανε, «εκτός από τις έντονες βροχές και τις καταιγίδες κατά τόπους, το σύστημα αυτό το οποίο έρχεται από την Ιταλία δεν αναμένεται να επηρεάσει τη θερμοκρασία διότι θα έχει νοτιά».

«Αρχικά τα έντονα φαινόμενα θα χτυπήσουν από τα δυτικά της χώρας, από το πρωί του Σαββάτου και ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε Κέρκυρα, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και Πελοπόννησο.Όλο αυτό το δυτικό μέτωπο θα δεχθεί πολύ βροχή, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 7 Μποφόρ. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικά» λέει ο καθηγητής και προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βροχές θα έχουμε και στην Αθήνα αλλά όχι τόσο έντονες όσο στα δυτικά. Αλλά επειδή η Αττική αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα με τη διαφυγή των υδάτων, χρειάζεται προσοχή και καλώς εκδόθηκαν οι προειδοποιήσεις. Πάντως στην Αθήνα οι βροχές αναμένονται αργά το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα της Κυριακής. Στη συνέχεια η κακοκαιρία μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα έχει κινηθεί προς το νότιο Αιγαίο».

Ερωτηθείς για την τάση του καιρού μετά τη Δευτέρα όπου και το σύστημα κακοκαιρίας θα έχει υποχωρήσει τονίζει πως «περιμένουμε πάλι ξηρασία αλλά μικρή πτώση της θερμοκρασίας που δεν θα ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου».

Ο Αριστείδης Μπαρτζώκας κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξηγεί και τους λόγους που φέτος παρατηρείται παρατεταμένη ανομβρία.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο πώς θα κινηθεί το σύστημα κακοκαιρίας:

Διαβάστε επίσης: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης