Στο Ναύπλιο πρώην γερμανικό πολεμικό σκάφος που το μετέτρεψαν σε σκάφος αναψυχής

Στο Ναύπλιο πρώην γερμανικό πολεμικό σκάφος που το μετέτρεψαν σε σκάφος αναψυχής
Ένα πρώην γερμανικό πολεμικό σκάφος της κατηγορίας Lindau (Τύπος 320) το Tübingen με σημαία Βερμούδων που κατασκευάστηκε το 1958 βρέθηκε την Κυριακή στο λιμάνι του Ναυπλίου και παρ`όλο που εξωτερικά δείχνει για πολεμικό σκάφος δεν είναι πάρα ένα σκάφος αναψυχής.

Ο τύπος 320 Lindau-class-minehunters ήταν μια κατηγορία γερμανικών παράκτιων ναρκοθετικών που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του πρώτου ναυτικού προγράμματος της FRG. Τα πλοία κατασκευάστηκαν από μη μεταλλικά εξαρτήματα από το Burmester Bremen.


Κανένα από αυτά τα πλοία δεν παραμένει πλέον σε υπηρεσία στο γερμανικό ναυτικό. Αρκετά τέθηκαν σε λειτουργία στο ναυτικό της Εσθονίας και της Λιθουανίας, καθώς και στις ναυτικές δυνάμεις της Λετονίας.

Από το 1970, 11 σκάφη αυτής της κατηγορίας αναβαθμίστηκαν σε τύπου 331 Fulda. Από το 1979, τα έξι εναπομείναντα σκάφη αυτής της κατηγορίας αναβαθμίστηκαν στην κατηγορία 351 Ulm.

Και τα έξι πωλήθηκαν στο Ναυτικό της Νότιας Αφρικής το 2001. Τα πέντε από αυτά τα πλοία πουλήθηκαν από το Ναυτικό της Νότιας Αφρικής σε έναν ιδιώτη ιδιοκτήτη το 2009 για μετατροπή σε σκάφη αναψυχής.Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018, 02:01