Εισαγγελική έρευνα για τις σχέσεις Πετσίτη - Λαυρεντιάδη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019, 13:03
Εισαγγελική έρευνα για τις σχέσεις Πετσίτη - Λαυρεντιάδη
Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνει πλέον ο ενδεχόμενος ρόλος του Μανώλη Πετσίτη ως «συνδετικού κρίκου» μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι τα δημοσιεύματα που «φωτογραφίζουν» τον κ. Πετσίτη πως «λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» με σαφείς υπόνοιες ότι «αβαντάριζε» την εταιρεία ELFEΜε παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ξεκίνησε έρευνα για τις καταγγελίες που εμφανίζουν τον Μανώλη Πετσίτη να ανήκει στον στενό κύκλο των φίλων του Νίκου Παππά, ενώ παράλληλα φέρεται να είχε έμμισθη σχέση με τις εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι τα δημοσιεύματα που «φωτογραφίζουν» τον κ. Πετσίτη πως «λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» με σαφείς υπόνοιες ότι «αβαντάριζε» την εταιρεία ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία έχει «φεσώσει» τη ΔΕΠΑ με περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ.

Από την έρευνα θα εξεταστεί η εμπλοκή του κ. Πετσίτη στην καθυστέρηση είσπραξης από τη ΔΕΠΑ των επίμαχων οφειλών.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου συγκέντρωσε όλα τα σχετικά δημοσιεύματα και τα απέστειλε πριν από λίγες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας να προχωρήσει στις «δικές της ενέργειες». Με την παραγγελία της ζητεί να ερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αλλά και το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Παράλληλα, τα επίμαχα δημοσιεύματα διαβιβάστηκαν και στην ανάκριση, ώστε να συσχετιστούν με δύο έρευνες οι οποίες είναι ανοικτές.

Η πρώτη αφορά στην υπόθεση με πρωταγωνιστή τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκο, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για τα χρέη του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς την επιχείρηση. Η δεύτερη σχετίζεται με τα χρέη της ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προς τη ΔΕΠΑ. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία αλλά και ακόμη 11 προσώπων για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου, έπειτα από μήνυση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019, 13:37