Λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου, έφθασε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας, η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγό της τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου Κρήτης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνοδευόμενη από τον δεύτερο δικηγόρο της Μανώλη Δρακωνάκη, εισήλθε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων στο Δικαστικό Μέγαρο για λόγους ασφαλείας. Η διαδικασία που ακολούθησε στο γραφείο της Ανακρίτριας ήταν ταχύτατη, καθώς η 38χρονη ζήτησε και πήρε προθεσμία για το επόμενο Σάββατο προκειμένου να απολογηθεί.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μανώλης Δρακωνάκης, συνήγορος υπεράσπισης της 38χρονης, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. «Σήμερα μεταβήκαμε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή πήραμε την προθεσμία με βάση τον νόμο και θα απολογηθούμε το Σάββατο. Η εντολέας μου είναι ακόμα σε σοκ. Είναι μια απλή γυναίκα η οποία παρουσιάζεται πολύ σκληρή ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι μια γυναίκα με ευαισθησίες. Το θέμα δεν είναι πολλές φορές τι προκαλούμε στους άλλους αλλά τι μας οδηγεί, με τι τρόπο το προκαλούμε και με τι αποτέλεσμα. Πάντως δεν είχε σκοπό ούτε να σκοτώσει ούτε να βλάψει. Είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να το πράξει αυτό».

 

 

Διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Η κατηγορούμενη, που είχε εξαφανιστεί για τρία σχεδόν 24ωρα προκειμένου να αποφύγει την αυτόφωρη σύλληψη μετά την επίθεση, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε βαθμό κακουργήματος. Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Από τότε την αναζητούσαν οι Αρχές, ενώ τη Δευτέρα (24/10) είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής της.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο εκ των δικηγόρων της,  Απόστολος Λύτρας, η εντολέας του η οποία αντιμετώπιζε κακοποιητική συμπεριφορά από τον πρώην σύζυγό της στη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, φοβόταν να παραδοθεί, ενώ μετά την επίθεση με το καυστικό υγρό στον 36χρονο, έφυγε πεζή από το ξενοδοχείο.

Τελικά η 38χρονη παρουσιάστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης 25 Οκτωβρίου στις αστυνομικές Αρχές, τουλάχιστον 24 ώρες μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψής της, και πολύ περισσότερες από τη λήξη του αυτοφώρου, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους Απόστολο Λύτρα και Μανώλη Δρακωνάκη που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της.

Η κατηγορούμενη για την επίθεση στον πρώην σύζυγό της, βρισκόταν σε επαφή από την Κυριακή με ένα εκ των δικηγόρων της, προκειμένου να παραδοθεί στις Αρχές, ενώ μιλώντας στα ΜΜΕ υποστήριξε για την πράξη της, ότι έριξε το καυστικό υγρό στον 36χρονο πρώην σύντροφό της γιατί θόλωσε μετά από ένα ακόμη καβγά που είχαν.

Όσο για το μέρος που κρυβόταν τα τρία περίπου 24ωρα που την αναζητούσαν οι Αρχές, δεν το έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής ούτε στους δικηγόρους της, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι δικηγόροι της.

 «Δεν γνωρίζουμε που βρισκόταν όλες αυτές τις μέρες, εμείς απλά βοηθήσαμε στο να γίνει μια ομαλή παράδοση, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Η 38χρονη ήρθε σε επικοινωνία με τις αρχές και βρέθηκαν σε ένα μέρος, το οποίο εμείς δεν γνωρίζαμε»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δρακωνάκης.

 

 

Τι θα ισχυριστεί στην ανακρίτρια

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η 38χρονη αναμένεται να καταθέσει στην ανακρίτρια ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της, ενώ προτίθεται να παραδώσει αποδεικτικά στοιχεία τα οποία υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή της και αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίζεται. Θεωρείται βέβαιο ότι θα ισχυριστεί πως υπήρξε θύμα επαναλαμβανόμενης κακοποίησης, ότι το καυστικό υγρό το είχε μαζί της για άμυνα, κι ότι το είχε προμηθευθεί από το ίντερνετ νόμιμα. Άλλωστε όλα τα παραπάνω, τα είχε ήδη αναφέρει στις συχνές επικοινωνίες της με τα ΜΜΕ το χρονικό διάστημα πριν την παράδοσή της. 

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι:  «Ο σύζυγός της έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και η ίδια φοβάται πολύ. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μιλάμε για ένα απλό καθαριστικό. Καταρχάς αυτό νομίζω ότι θα αποδειχθεί, αφού θα γίνει έλεγχος του υγρού και θα φανεί περί τίνος πρόκειται. Η ίδια δεν είχε σχεδιάσει τίποτα. Είχε παραγγείλει μεγάλη ποσότητα του καυστικού υγρού, ως καθαριστικό, κι αυτό θα καταθέσει στην ανακρίτρια».

Όσο για τον έτερο δικηγόρο της, ο κ. Δρακωνάκης επισήμανε πως η πελάτης του «βρίσκεται σε σοκ, είναι μια κοπέλα που έχει περάσει αρκετά δύσκολα σε αυτή τη σχέση» και όπως υποστηρίζει «δεν πήγε στο ξενοδοχείο με σκοπό να του κάνει κακό, είχαν συναντηθεί πολλές φορές, αν ήθελε να προκαλέσει κακό θα είχε τη δυνατότητα να το κάνει, θα το έκανε τις προηγούμενες φορές που είχαν βρεθεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης