Στις δικαστικές αρχές οδηγείται η 19χρονη μητέρα, η οποία εγκατέλειψε το βρέφος της στην είσοδο πολυκατοικίας, μέσα σε ένα καρότσι σουπερμάρκετ, όπου αναμένεται να της απαγγελθούν κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που αποτυπώνει καρέ – καρέ τις κινήσεις της την περασμένη Τετάρτη.

Το βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή που η 19χρονη μητέρα βγαίνει από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία με το μωρό της αγκαλιά και κατευθύνεται στην οδό Ακροπόλεως.

 

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό που έφερε στη δημοσιότητα το OPEN καταγράφονται καρέ-καρέ οι κινήσεις της νεαρής γυναίκας: η 19χρονη περπατά βιαστικά μέσα στο σκοτάδι με το νεογέννητο κοριτσάκι κολλημένο πάνω της. Περνά τον δρόμο και η φιγούρα της χάνεται στο στενό. Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα έστριψε στην οδό Κασταμονής, όπου και εγκατέλειψε το βρέφος μέσα σε ένα καρότσι σουπερμάρκετ.

Η νεαρή μητέρα χρειάστηκε λιγότερο από τέσσερα λεπτά για να αφήσει το μωρό της σε σημείο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 50 μέτρων μακριά από το σπίτι της. Στο βίντεο του OPEN έχει καταγραφεί και η στιγμή που επιστρέφει με άδεια αγκαλιά στο σπίτι της.

Η 19χρονη συνελήφθη την Πέμπτη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, όπου ομολόγησε την πράξη της.

Το μωράκι το βρήκε τυχαία ένας περίοικος που κάλεσε την Άμεση Δράση. Το βρέφος είχε τον ομφάλιο λώρο του, όμως, κανονικά κομμένο και φαινόταν ότι είχε δεχθεί ιατρική φροντίδα και είχε γεννηθεί σε μαιευτήριο. Στη συνέχεια η ίδια φαίνεται πως αποφάσισε να το εγκαταλείψει.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης