ΠΚ

Για πολλοστή φορά απασχολεί το πανελλήνιο μία βάρβαρη ενέργεια ενός πολίτης από τα Χανιά της Κρήτης με θύμα τον σκύλο του. Για να τον τιμωρήσει, επειδή του ζητούσε παιγνίδια, τον ευνούχισε με τανάλια και τον κρέμασε. Αυτό συνέβη στα Κουνουπιδιανά. Λίγο έξω από τα Χανιά στον δρόμο για τον Άγιο Ονούφρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ατυχές να ασχολείται συχνά η κοινή γνώμη με πράξεις  βαρβαρότητας που συμβαίνουν στο νησί με θύματα απροστάτευτα ζώα. Είναι τόσο απάνθρωπο και θρασύδειλο. Είναι ένδειξη πρωτογενούς αγριότητας η οποία παρατηρείται δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπινων ενεργειών σε αυτό το νησί με στόχο κυρίως τα σκυλιά. Ενίοτε και τους ανθρώπους. Συχνά με θύματα τις γυναίκες.

Δεν θα προβούμε στο σφάλμα να καταλήξουμε σε γενικά και ισοπεδωτικά συμπεράσματα.

Διατηρούμε το δικαίωμα ωστόσο να διερωτηθούμε ως προς τις συλλογικές αντιδράσεις της κοινωνίας στην Κρήτη, στα Χανιά εν προκειμένω . Ο πολίτης που βασάνισε σχεδόν μέχρις θανάτου το σκυλί του, (τό έσωσε η ευσυνειδησία και η ανθρωπιά ενός κτηνιάτρου), διαφεύγει του κυνηγητού της Αστυνομίας . Κάποια στιγμή θα συλληφθεί. Είναι διατεθειμένη η κοινωνία των Χανίων να χειροκροτήσει συλλογικά την επιβολή της ανώτατης προβλεπόμενης ποινής σε αυτόν τον πολίτη αλλά ταυτόχρονα να υιοθετήσει και μία συλλογική συμπεριφορά απόρριψης του; Είναι ο μόνος τρόπος για να παραδειγματιστούν οι μιμητές. Η άσκηση τέτοιας αδικαιολόγητης ,εκδικητικής και χωρίς  όρια βίας  απέναντι στα ζώα προέρχεται από ανθρώπους με βαριά διαταραγμένη προσωπικότητα . Κάποια στιγμή αυτοί οι άνθρωποι θα εκδηλώσουν την διαταραχή τους και απέναντι στην οικογένεια τους ,τη σύζυγο, τα παιδιά τους και τους φίλους τους. Στο τέλος η διαταραχή θα πλήξει τους ίδιους. Πρόκειται για κανόνα χωρίς εξαιρέσεις δυστυχώς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης