Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία η οποία διήρκησε πάνω από 7 ώρες, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 τα ξημερώματα η απολογία 59χρονου σταθμάρχη, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28/2).

Μετά το τέλος της απολογίας του σταθμάρχη, ο δικηγόρος του, Στέφανος Παντζαρτζίδης μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τόνισε ότι «ο κατηγορούμενος είπε όλη την αλήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος του 60χρονου έκανε λόγο για “επικοινωνιακή αλητεία” σχετικά με τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για “πάρτι” από τους εργαζόμενους του ΟΣΕ στον χώρο του σταθμού. Μάλιστα, υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «ο σταθμάρχης ούτε έπινε, ούτε γλένταγε».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να καταθέσουν όσα ξέρουν οι θαμώνες της καφετέριας στον σταθμό της Λάρισας»

Σημειωτέον ότι ο συνήγορος ενός πολυτραυματία, Γιώργος Μπαρτζιώκης ισχυρίστηκε στον ΑΝΤ1, πως «από τις 6-7 το απόγευμα γινόταν ένα είδος πάρτι στον σιδηροδρομικό σταθμό, με προμήθεια διαφόρων ποτών από τη διπλανή καφετέρια». «Όλοι οι θαμώνες της καφετέριας θα πρέπει να πάνε στην αστυνομική διεύθυνση για να καταθέσουν τι έχουνε δει τις επίμαχες ώρες για τη μουσική και την οχλαγωγία», σημείωσε ο κ. Μπαρτζωκης, ενώ πρόσθεσε ότι πιστεύει πως «θα ανοίξουν τα στόματα και θα μιλήσουν πάρα πολλοί για το τι έγινε εκείνη τη βραδιά στο σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας». «Είναι σημαντικό ότι υπήρχαν πολλοί θαμώνες, η συγκεκριμένη καφετέρια δεν διαθέτει μουσική και σερβίρει μόνο καφέ», κατέληξε.

«Έχω σύγκρουση» –  «Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι»

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τα πρώτα λεπτά μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος σταθμάρχης Λάρισας.

Σύμφωνα με το STAR, οι διάλογοι μετά τη σύγκρουση ήταν οι εξής: «Έχω σύγκρουση», φέρεται να λέει ο σταθμάρχης στον σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος του είπε «Τι έκανες;», με τον κατηγορούμενο σταθμάρχη να απάντά: «Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι».

Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, κοίταξε αμέσως τον πίνακα κι είδε ότι το κλειδί ήταν γυρισμένο κι αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβη.

«Την πάτησα»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σταθμάρχης συνομίλησε με έναν συνάδελφο του σταθμάρχη ο οποίος ήταν μαζί του τις ώρες που ακολούθησαν τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο συνάδελφός του, ο σταθμάρχης άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος, νευρικός, άρχισε να καπνίζει μέχρι που άρχισαν να φτάνουν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για τους νεκρούς.

«Όπως καταλαβαίνετε όσο περνούσε η ώρα αυξάνονταν οι πληροφορίες, αυξάνονταν ο αριθμός των νεκρών, μέχρι που κάποια στιγμή, τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρισε και του είπε ότι “την πάτησα” προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι έχει κάνει ένα τραγικό λάθος» ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ.

Με ανακοίνωση επανήλθε χθες και ο ΟΣΕ, επισημαίνοντας πως «από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς». Παράλληλα, ο Οργανισμός δεσμεύεται ότι «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης