Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Δρουν πάντα μαζί. Είναι άνδρες, Έλληνες, ο ένας μετρίου αναστήματος, ο άλλος πιο ψηλός, φέρουν όπλο και, συνήθως, φορούν καπέλα και κουκούλα ή, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και μάσκες των Anonymous. Επιλέγουν να «χτυπούν» περίπτερα ή καταστήματα ψιλικών, αφενός επειδή παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και αφετέρου λόγω της αυξημένης κίνησης εν όψει της γιορτινής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι το προφίλ του διδύμου πιστολέρο που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει «χτυπήσει» τουλάχιστον έξι καταστήματα σε Νίκαια, Κερατσίνι και Πειραιά, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., καθώς, όπως έχει αποδειχθεί εκ των πραγμάτων, ο εντοπισμός τους αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες.

Επιλέγουν να επιχειρούν σχεδόν πάντα τα ξημερώματα, όταν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης κοιμάται και οι δρόμοι είναι άδειοι.

Τελευταία εισαγωγή στη λίστα των επιθέσεών τους αποτελούν δύο ληστείες περιπτέρων που πραγματοποίησαν σε Πειραιά και Κερατσίνι τα ξημερώματα της Τετάρτης σε διάστημα μίας ώρας. Η πρώτη σημειώθηκε λίγο μετά τις 02.00 στο Πασαλιμάνι. Στόχος έγινε το κιόσκι που βρίσκεται επί της λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη 41, κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα δείτε και στο video-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το zougla.gr, οι δύο ληστές προσεγγίζουν το περίπτερο και, κραδαίνοντας όπλο, απαιτούν από τον υπάλληλο να ανοίξει την πόρτα. Ο ένας από τους δύο εισέρχεται στο κιόσκι, ενώ ο δεύτερος παραμένει έξω εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου. Ο ένοπλος στρέφει το πιστόλι προς το κεφάλι του εργαζομένου και του ζητεί να του δώσει τσιγάρα και χρήματα. Σε μερικά δευτερόλεπτα η ληστεία τελειώνει και οι δράστες αποχωρούν έχοντας στις αποσκευές τους προϊόντα και κάποιες εκατοντάδες ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 04.00 οι δράστες επιχειρούν και πάλι. Αυτήν τη φορά, στόχος είναι ένα περίπτερο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Δημοκρατίας στο Κερατσίνι. Με το ίδιο μοτίβο ακινητοποιούν τον υπάλληλο και αφαιρούν χρήματα καθώς κι άλλα ψιλικά.

Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Η δράση τους έχει προκαλέσει προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. κυρίως λόγω της αγριότητας με την οποία επιχειρούν. Αστυνομικές πηγές τούς συνδέουν με την πρόσφατη, άγρια ληστεία που είχε γίνει στη Δραπετσώνα στα τέλη Νοεμβρίου. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 04.49, όταν δύο δράστες (μάλλον πρόκειται για τους ίδιους) προσέγγισαν το περίπτερο και «ενημέρωσαν» τον υπάλληλο ότι θα τον ληστέψουν.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό video που είχε παρουσιάσει το zougla.gr, οι δράστες επέδειξαν τεράστια αγριότητα, μολονότι το θύμα δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Τον άρπαξαν και τον πέταξαν στο έδαφος, με τον έναν από αυτούς μάλιστα να τον πατά στο έδαφος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης