Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη του νεαρού ειδικού φρουρού (22 ετών) ο οποίος, μαζί με ακόμα ένα άτομο, κατηγορείται ότι εκβίασε και απέσπασε από επιχειρηματία 40.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι ο συλληφθείς προέρχεται από τη «νέα φουρνιά» των 1.500 αστυνομικών, δηλαδή δεν έχει κλείσει καν χρόνο στο Σώμα, και όμως φέρεται να εμπλέκεται σε δύο σοβαρές υποθέσεις:

Η πρώτη είναι η χθεσινή ληστεία της Αργυρούπολης σε βάρος του εμπόρου αυτοκινήτων, ενώ η δεύτερη είναι στις 6 Απριλίου, σε μια περίεργη κατόπτευση έξω από το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου συνελήφθη από συναδέλφους του να περιφέρεται χωρίς λόγο φέροντας στη μηχανή του φάρους που είχαν κλαπεί από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Ο λόγος για τον ειδικό φρουρό Ε.Π., φωτογραφίες του οποίου παρουσιάζει το zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν φύλλο και φτερό το παρελθόν του νεαρού αστυνομικού προκειμένου να διαπιστώσουν αφενός αν διατηρεί δεσμούς και με άτομα του ποινικού δικαίου και αφετέρου αν έχει εμπλακεί σε άλλες -τέτοιου τύπου- υποθέσεις.

Όσον αφορά στη ληστεία, ο ειδικός φρουρός, μαζί με τον συνεργό του, πήγαν χθες, λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί, στο διαμέρισμα του επιχειρηματία στο Ελληνικό, ισχυριζόμενοι ότι πραγματοποιούν αστυνομικό έλεγχο. Στη συνέχεια του ζήτησαν 40.000 ευρώ για να μην του αφήσουν, όπως είπαν, ναρκωτικά στο σπίτι και κατηγορηθεί για κατοχή και διακίνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., το θύμα υπέκυψε στον εκβιασμό και έδωσε το ποσό που του ζήτησαν οι δράστες, οι οποίοι αμέσως μετά έφυγαν από το διαμέρισμα. Στη συνέχεια κλήθηκε η Άμεση Δράση και άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο συνέλαβαν μετά από λίγα λεπτά τον ειδικό φρουρό και τον βοηθό του, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Παράλληλα με τους δύο δράστες συνελήφθη και ο επιχειρηματίας που έκανε την καταγγελία, γιατί, την ώρα που έφτασε στο διαμέρισμά του η Αστυνομία, προσπάθησε να πετάξει μια σακούλα η οποία περιείχε κάνναβη.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ σήμερα, ο ειδικός φρουρός και ο συνεργός του οδηγούνται στον εισαγγελέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης