του Κώστα Μπετινάκη

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 07.00 το πρωί, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, στην προσπάθειά του να διασχίσει την οδό Θησέως στην Εκάλη, ο 40χρονος Γιώργος Λυμπερόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γύρω στις 07.00 είχε επικοινωνήσει με τη σύντροφό του Κατερίνα και της είχε πει ότι βρισκόταν στο λεωφορείο κατευθυνόμενος στο δώμα όπου συζούσαν εδώ και περίπου δύο χρόνια, επιστρέφοντας από τη νυχτερινή βάρδιά του.

Η Τροχαία Κηφισιάς ενημέρωσε για «σοβαρό ατύχημα και τη μεταφορά του Γ.Λ. στο ΚΑΤ» με τηλεφώνημα που έγινε στην κατοικία του κατάκοιτου πατέρα του.

Ουδεμία ανακοίνωση από κάποιο Μέσο για το τροχαίο δυστύχημα. Τα Μέσα εκείνη την ημέρα μετέδιδαν ένα άλλο τραγικό τροχαίο με θύμα μια μαθήτρια στην Κέρκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αδελφή του Γιώργου και η Κατερίνα (η οποία εν τω μεταξύ είχε ενημερωθεί για το ατύχημα, ψάχνοντας να βρει γιατί καθυστερούσε να φτάσει σπίτι) έσπευσαν στο ΚΑΤ για να πληροφορηθούν το μοιραίο.

Tην επομένη, από τον υποδιοικητή της Τροχαίας Κηφισιάς πληροφορήθηκαν ότι υπήρξε κρατούμενη για το δυστύχημα, αλλά ότι «οι κάμερες δεν έδειξαν ξεκάθαρα τι συνέβη». Ακόμη ότι η κρατούμενη ισχυρίσθηκε ότι δεν ήταν η μόνη που είχε κτυπήσει τον Γιώργο, αλλά δεύτερη…

Η μητέρα της και η Κατερίνα ζήτησαν αργότερα από τον υποδιοικητή της Τροχαίας λεπτομέρειες για το τροχαίο, αλλά εκείνος αρνήθηκε, διότι «δεν είχαν το δικαίωμα, επειδή δεν ήταν συγγενείς πρώτου βαθμού (επειδή δηλαδή η Κ. δεν είχε επισημοποιήσει ακόμη τον δεσμό της με τον Γ.).

Στην κηδεία του άτυχου άνδρα, ο κόσμος είχε μπερδευτεί με το άλλο δυστύχημα στην Κέρκυρα και κυκλοφόρησαν την «πληροφορία» που είχαν ακούσει στο ραδιόφωνο πως συνελήφθησαν δύο οδηγοί που είχαν εγκαταλείψει τον Γ.

Αυτό, όμως, είχε συμβεί στην Κέρκυρα, όπου η Τροχαία είχε κάνει σωστά τη δουλειά της συλλαμβάνοντας τους υπευθύνους που είχαν εγκαταλείψει, αφού είχαν χτυπήσει με το όχημά τους, την άτυχη μαθήτρια.

Ο πατέρας της Κατερίνας ζήτησε από παλαίμαχο αστυνομικό συντάκτη να μεσολαβήσει σε ανώτερη αστυνομική αρχή για να μάθει λεπτομέρειες και να ενημερώσει την απαρηγόρητη κόρη του.

Μέσω του Αττικάρχη τού έκλεισαν ραντεβού με τον διευθυντή της Τροχαίας Κηφισιάς για την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί.

Ο διοικητής Τροχαίας Κηφισιάς, κ. Δημητρακόπουλος, τον δέχτηκε μία ώρα και, αργότερα, αφού προηγουμένως είχε να επιλύσει αιτήματα για επιστροφή αδειών και πινακίδων…

Παρών στη συνάντηση ήταν κι άλλος ανώτερος αστυνομικός αξιωματικός (τυχαία άραγε;).
Εν ολίγοις εξήγησε στον πατέρα της Κ. ότι δεν μπορούσε να του δώσει οποιοδήποτε στοιχείο, επειδή «δεν ήταν συγγενής πρώτου βαθμού». «Το πόρισμα θα μπορέσει να το παραλάβει η αδελφή του θύματος τη Δευτέρα» πρόσθεσε και άρχισε να απαντά σε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα.

Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο έτερος αστυνομικός και ο πατέρας της Κ. έφυγε φανερά ενοχλημένος.

Τη Δευτέρα 21/1 δεν δόθηκε πόρισμα στην αδελφή του θύματος, αλλά της είπαν ότι «η δικογραφία θα πάρει μήνες». Από την Τροχαία είπαν επίσης ότι εκείνη την ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς (ΔΕΝ ΕΒΡΕΧΕ) και ότι για αυτόν τον λόγο δεν μπόρεσαν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι κάμερες.

Ας σημειωθεί ότι το δυστύχημα συνέβη λίγα μέτρα πέρα από την κατοικία Λάτση…

Ακόμη διαβεβαιώνει πως «δεν έβρεχε» γείτονας που περνούσε την ώρα του δυστυχήματος και είχε δει το νοσοκομειακό και τους αστυνομικούς, όπως και η Κατερίνα.

Το παράδοξο είναι πως για το δυστύχημα δεν υπήρξε κάποια άλλη δημοσιότητα, πλην της αναφοράς που έγινε από τον αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, που «αφιέρωσε τα γκολ στον παλίκαρο που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα».

Ούτε από το ΑΠΕ, το οποίο συνήθως μεταδίδει ακόμη και απλούς τραυματισμούς σε τροχαία ατυχήματα ή ειδήσεις όπως «την ηλεκτροπληξία ελεφάντων στην Ινδία».

Το δημοσίευμα αφιερώνεται στη μνήμη του άτυχου Γιώργου, ορφανού από μητέρα από την ηλικία των 10, που δεν πρόλαβε να χαρεί την οικογενειακή ζωή, ούτε τη στοργή της μητέρας της Κατερίνας, την οποία ήθελε πλέον να αποκαλεί μητέρα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης